Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πολεμική αεροπορία



Ξεκίνησε η μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» 2024. Βίντεο και εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας λαμβάνει χώρα η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18/4.

Η άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και σε αυτή συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα οι εξής χώρες:



Ως το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς

Ως το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, ενώ σταδιακά θα αποσυρθούν τα παλαιότερα, τόνισε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.



Την πλήρως ενισχυμένη έκδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 θα αποκτήσει τελικά η χώρα μας

Την ενισχυμένη έκδοση των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς αναμένεται να αγοράσει η χώρα μας, τα αποκαλούμενα F-35 Block 4. Σε σχέση με το απλό F-35, το Block 4 διαθέτει 75 κύριες αναβαθμίσεις, οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την υπόλοιπη επικράτεια από τους ιθύνοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



Πώς σώθηκε ο 29χρονος πιλότος του F16

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατέπεσε χθες μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής. Ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.



Αεροσκάφος της F16 της Πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αεροσκάφος F 16 τύπου Block 52 της Πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε νοτιοανατολικά της χαλκιδικής. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία  για τα αίτια της πτώσης. Αναφορές αυτόπτων μαρτύρψων κάνουν λόγο για αλεξίπτωτα στον αέρα, γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει πως ο χειριστής χρησιμοποίησε επιτιυχώς το εκτινασόμενο κάθισμα.



Μητέρα επισμηναγού: «Το παιδί μου θέλω! Μπορεί να μου το φέρει κάποιος;»

Ο θάνατος του 40χρονου Επισμηναγού, στο δυστύχημα στην Καλαμάτα, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο άτυχος πιλότος έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.