Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

F16



Πτώση F-16 στις Σποράδες: «Ήταν 7 μποφόρ, χρειαζόμασταν 2 ώρες να φτάσουμε» λέει ο καπετάνιος που συνέδραμε στις έρευνες

Στην προσπάθεια διάσωσης του πιλότου του F-16 που κατέπεσε χθες (20/3) το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χαλκιδική και Αλόννησο, κοντά στη νήσο Ψαθούρα κλήθηκαν να συμμετάσχουν και παραπλέοντα σκάφη.



Πώς σώθηκε ο 29χρονος πιλότος του F16

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατέπεσε χθες μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής. Ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.



Στην Άγκυρα τα αμερικανικά σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για τα F-16

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 του τουρκικού Στόλου. Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.



Παραμονή Χριστουγέννων με υπερπτήση τουρκικών F-16 στη Ρω

Οι Τούρκοι προκαλούν και την παραμονή των Χριστουγέννων αφού στις 15.34 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στη νήσο Ρω στα 30.000 πόδια.
Με αυτή την υπερπτήση οι υπερπτήσεις έφτασαν συνολικά τις 95.



Παναγιωτόπουλος: Θα αναβαθμιστούν τα F-16. Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου

Την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να επαυξήσει την ετοιμότητά τους, εν μέσω της κλιμάκωσης της επιθετικής στάσης της Άγκυρας, κατέδειξε η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου για την άμεση ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16.



Συναγερμός στη Γαλλία: Συντριβή μαχητικού F-16

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γαλλία και στο Βέλγιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη σε περιοχή της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Βελγίου, συνετρίβη στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Pluvigner, στην βορειοδυτική Γαλλία.