Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Με Μπέττυ, Φλαμπουράρη, Παππά και Γεροβασίλη γιόρτασε τη νίκη του ο Τσίπρας (Φωτό)Με χαμόγελα, χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές υποστηρικτές και στελέχη του κόμματος. 

Από νωρίς το απόγευμα τα πράγματα ήταν ενθουσιώδη. Απέναντι από την είσοδο των κεντρικών γραφείων είχαν στηθεί τραπεζάκια και δυο τηλεοράσεις για να βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι δεκάδες δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο τα πρώτα exit poll. 

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Μπαλάφας, ο κ. Φίλης αλλά και ο κ. Βίτσας βρίσκονταν στην Κουμουνδούρου περιμένοντας τα πρώτα αποτελέσματα. 

Μόλις βγήκαν τα exit polls οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ούτε όμως φωνές, ούτε ύβρεις, ούτε κάποιο υπονοούμενο για τους αντιπάλους. 

Μετά τις εφτά και τέταρτο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχιζαν να καταφθάνουν, όπως και αρκετοί υποστηρικτές που ήθελαν να χειροκροτήσουν και να δουν τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Από τους πρώτους που έφθασαν ήταν ο κ. Φλαμπουράρης με τη σύζυγό του ο οποίος κατευθύνθηκε στο εσωτερικό χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ακολούθησε ο κ. Τσακαλώτος, η Αννέτα Καββαδία,  ο Νίκος Παπας,  κ. Σακελαρίδης  και ο κ. Κουρουπλής. 

Η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς κυλούσε ομαλώς, ενώ ο δρόμος μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε «κοπεί» από την αστυνομία που ανέμενε την άφιξη του κ. Τσίπρα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρακολουθήσει τα exit polls στο σπίτι του και λίγο μετά τις 8 και 15 έφθασε στα γραφεία του κόμματός του συνοδευόμενος από την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα. Αρκετοί ψηφοφόροι, ορισμένοι κρατώντας λευκές και μοβ σημαίες με τα σήματα του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας να τον δουν να χειροκροτήσουν αλλά και να τον αγκαλιάσουν Ο αριθμός των υποστηρικτών ήταν σαφώς μικρότερος από εκείνο της 25ης Ιανουαρίου χωρίς όμως να υστερεί σε φωνή και χειροκρότημα. 

Φθάνοντας ο κ. Τσίπρας αποβιβάστηκε από τη θωρακισμένη BMW χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους και κατευθύνθηκε στα γραφεία. Λίγο πιο πίσω η σύζυγός του Μπαζιάνα η οποία δε σταμάτησε λεπτό να χαμογελά. Το μπορντό ολόσωμο φόρεμά της δεν έμεινε ασχολίαστο από κάποιες συριζαίες  οι οποίες έλεγαν πόσο πολύ της ταιριάζει αλλά και πόσο την κολακεύει το συγκεκριμένο χρώμα. «Επιτέλους η κυρία πρωθυπουργού έμαθε να ντύνεται» έλεγαν και γελούσαν. 

Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε αμέσως στο γραφείο του όπου τον περίμεναν οι στενοί του συνεργάτες. Άρχισε να ετοιμάζει την ομιλία του για την Κλαυθμώνος ενώ παράλληλα δεχόταν και σημαντικά τηλεφωνήματα. 

Μέσα στο γραφείο η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης. Όχι τόσο για την πρωτιά, αφού αυτή την είχαν ως σίγουρο αλλά για το γεγονός πως πετάχτηκε έξω από τη Βουλή ο Λαφαζάνης και η αριστερή πλατφόρμα. Με άφθονο ουίσκι και φιστίκια γιόρτασαν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα την νίκη των εκλογών. 

Έξω από τα γραφεία ο κόσμος που είχε μαζευτεί περίμενε να δει τον αρχηγό του κόμματός του να τον χειροκροτήσει και πάλι. Στις συζητήσεις οι περισσότεροι σχολίαζαν το στραπάτσο του Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ δυο κυρίες, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν λέγοντας πως «έχει αστέρι το μωρό μας» εννοώντας τον κ. Τσίπρα, ενώ ένιωθαν ανακούφιση που ο κ.Τσίρπας κατάφερε να απαλλαγεί από τον Λαφαζάνη αλλά και τη Ραχήλ Μακρή! 

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ στελέχη του κόμματος άρχισαν να φεύγουν ενώ κάποια στιγμή αναχώρησε και ο κ. Τσίπρας με τη σύζυγό του για να μιλήσει στην Κλαυθμώνος. Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του επέστρεψε αμέσως στην Κουμουνδούρου. Εκεί τον περίμενε ο κ. Φλαμπουράρης ο οποίος δεν έφυγε λεπτό από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάποια στιγμή ήρθε και ο κ. Βίτσας αλλά και ο κ. Παππάς. 

Μόλις το ρολόι έδειξε δέκα λεπτά μετά τη μια τα μεσάνυχτα ο κ. Τσίπρας και η σύζυγός του Περιστέρα επιβιβάστηκαν στη θωρακισμένη BMW και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στην Κυψέλη.