Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Με... φοροκαταιγίδα τελειώνει η χρονιά: Αναλυτικά τι έχουμε να πληρώσουμε



Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα βάλουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι κάθε μήνα έχουν ραντεβού με την εφορία. Έτσι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν τρεις διαφορετικούς φόρους οι οποίοι λήγουν στις 31 του μήνα.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθούν:
  •  
  • Η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ
  • Τα τέλη κυκλοφορίας
  • Η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις


Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με τα οποία το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα αλαλούμ για το τί τελικά θα πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης, όπως έχει γίνει γνωστό αναπροσαρμόζονται  ώστε για παλαιότερα οχήματα να είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που θα καταβάλλουν τα πιο καινούργια, που είναι και υψηλότερης εμπορικής αξία.



« Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας γίνονται με ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία. Οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 ευρώ ανά κλίμακα.» αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωση. Επίσης, τονίζεται πως παραμένει απαλλασσόμενη από τέλη κυκλοφορίας η κλίμακα των αυτοκινήτων που εκπέμπουν μέχρι 90 ρύπους.