Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

εφορία



Ανείσπρακτα ενοίκια: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να γλιτώσουν τον φόρο

Στο πάγιο και διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και παντού, που είναι τα ανείσπρακτα ενοίκια, εστίασε το πρωί της Τρίτης 12/3 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς.



Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Λιγότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, όσοι προχώρησαν σε προσλήψεις, οι φορολογούμενοι που ανακαίνισαν κάποιο ακίνητό τους, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσθετες αμοιβές για υπερωρίες, επιχορηγήσεις και έκτακτα επιδόματα.



Αυτοί είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνται από τη χρήση POS

Από την 1η Ιανουαρίου, 35 επαγγελματικοί κλάδοι που μέχρι πρόσφατα εξαιρούνταν είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν POS.



ΑΑΔΕ: Οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου

Οι φορολογούμενοι καλούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΑΔΕ, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αρχικά η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.



Οφειλές 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αναδρομικούς φόρους από τη Microsoft

Η εταιρεία οφείλει αναδρομικούς φόρους ύψους 28,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων «συν πρόστιμα και τόκους» για τα φορολογικά έτη 2004 έως 2013, σύμφωνα με μια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.



Φορολογικές δηλώσεις 2021: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής

Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.