Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Kυρ. Μητσοτάκης: "Αδειανό πουκάμισο" ο αναπτυξιακός νόμος



Την ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για να βγει η χώρα από την κρίση, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τη στρατηγική της θα συνεχίσει να βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση.

Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα "Φυγή προς τα εμπρός", που διοργανώνει η εφημερίδα "Ναυτεμπορική", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δεν είναι αρκετή για να επανέλθει η ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως πριν ένα χρόνο, από το ίδιο βήμα, είχε τονίσει πως η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης θα οδηγούσε την κυβέρνηση στο να λάβει πρόσθετα μέτρα, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώνεται.

"Σπασμωδικές ενέργειες δεν είναι ικανές να ανατρέψουν το κλίμα είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον αναπτυξιακό νόμο ως ένα "αδειανό πουκάμισο".

"Ο αναπτυξιακός νόμος είναι ένα αδειανό πουκάμισο χωρίς πόρους. Οι πόροι για νέες επενδύσεις με το ζόρι φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια. Μια σταγόνα στον ωκεανό. Ας μην συμμετέχουμε σε αυτό το επικοινωνιακό μπαράζ. Ο νόμος είναι εκδικητικός προς τους παλιούς επενδυτές" υποστήριξε κάνοντας λόγο για ένα διαφορετικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά με στόχο την ανάπτυξη στο 4% και τη δημιουργία 120 χιλιάδων νέων θέσεων κάθε χρόνο.

"Με αυτή την κυβέρνηση χάνεται μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία. Το μεγάλο δυναμικό δεν μπορεί να ξεκλειδωθεί και για αυτό επιμένουμε στην ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής, ώστε μια άλλη κυβέρνηση να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις" υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ένα νέο μεταρρυθμιστικό κύμα που θα μπορεί να συσπειρώσει.