Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

νόμος



Αλλαγές στην επιμέλεια χωρισμένων γονέων - Ποιες αποφάσεις χρειάζονται και την συναίνεση των δύο

Με την τροποποίηση που εισάγεται στον Αστικό Κώδικα, διευρύνεται ο κύκλος των πράξεων για τις οποίες οι γονείς οφείλουν να αποφασίζουν από κοινού, ανεξάρτητα από το εάν ο γονέας ασκεί μόνος του (κατόπιν προφανώς δικαστικής απόφασης) την επιμέλεια.



Αντικαπνιστικός νόμος: 235 κλήσεις στη γραμμή 1142 σε μια μόνο ημέρα

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καπνίσματος. Για πρώτη φορά χθες, Τρίτη, λειτούργησε η τηλεφωνική γραμμή 1142.



Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία που είχε τραβήξει ο ίδιος από κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπου υπάρχει ανάρτηση πως «από 1η Ιουλίου 2009 κόβουμε το κάπνισμα».



Νέος Ποινικός Κώδικας: Δήμευση περιουσίας για τους καταχραστές του Δημοσίου

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τους νέους Κώδικες που είναι σε διαβούλευση (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) για τους καταχραστές του Δημοσίου, το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται είναι κάθειρξη από 10 έως 15 έτη, ενώ παράλληλα αυστηροποιείται το οικονομικό όριο που αφορά τη βασικά απειλούμενη ποινή, καθώς μειώνεται από τις 150.000 ευρώ στις 120.000 ευρώ.



Απίστευτο: Η Οκλαχόμα υιοθέτησε νόμο που επιτρέπει την οπλοφορία χωρίς άδεια!

Οι κάτοικοι της Οκλαχόμας θα αποκτήσουν το δικαίωμα να οπλοφορούν φανερά, χωρίς άδεια και χωρίς να προϋποτίθεται η εκπαίδευσή τους στη χρήση όπλων, δυνάμει νέου νόμου που επικυρώθηκε την Τετάρτη από την κυβέρνηση της πολιτείας.



Παράταση στον νόμο Κατσέλη

Την παράταση στο νόμο Κατσέλη, προανήγγειλε αναλύοντας την τροπολογία για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για χρέη λέγοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δώσει παράταση στο «νόμο Καστέλη – Σταθάκη» που ισχύει έως το τέλος του 2018.