Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Αύριο η απόφαση για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία το 2012 που συγκλόνισε ολόκληρη την Κρήτη.

Για ακόμη μια φορά, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για τον φόβο των αντεκδικήσεων, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση δικαστών και ενόρκων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται ως γνωστόν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο κρεοπώλης που έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη, καθώς και ο αδελφός του με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του ενός θύματος.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 54χρονου κρεοπώλη για τις δολοφονίες των δύο συγχωριανών του και την αθώωση του αδερφού του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όπως είχε αναφέρει κατά την αγόρευση του, το χέρι του κατηγορουμένου οπλίστηκε από εκδίκηση, γι’ αυτό και πυροβόλησε τον 34χρονο Πρίαμο, χωρίς να βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα.