Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν



Τόσο στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σήμερα από τον εκπρόσωπο του κόμματος, ο πρωθυπουργός κατηγορήθηκε πως δεν έθεσε αρχικά στον Τούρκο πρόεδρο τα ζητήματα των παραβιάσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Η απάντηση κυβερνητικών κύκλων ήταν να… δουν στην Κουμουνδούρου τις φωτογραφίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν και να τις συγκρίνουν με εκείνες του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Μητσοτάκης: Είπα στον Ερντογάν για τις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό για ελλιπή προετοιμασία ενόψει της συνάντησης με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Κυβερνητικοί κύκλοι «απάντησαν» στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα πρέπει να μιλάει για προετοιμασία και «συμβούλευσε» να δει τις φωτογραφίες γιατί «η εικόνα μιλάει από μόνη της».

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να μιλούν για προετοιμασία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί η σύγκριση της φωτογραφίας από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν με την αντίστοιχη του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά των κυβερνητικών κύκλων.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν σας το λέγαμε εμείς…
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, είχε καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να «κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και τις διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής».

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο» και υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν έθεσε αρχικά ούτε και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο τέθηκε τελικά, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση