Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

ερντογάνΕρντογάν για την επίθεση στην Ράφα: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λογοδοτήσουν οι βάρβαροι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε την υπόσχεση ότι η χώρα του θα κάνει «ό, τι είναι δυνατόν» ώστε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και «οι βάρβαροι να λογοδοτήσουν».Ετοιμάζεται νόμος για τους «πράκτορες επιρροής» στην Τουρκία

Το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί προσεχώς με ένα νομοσχέδιο για τους «πράκτορες επιρροής», το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης για τους δημοσιογράφους και τους ερευνητές που κατηγορούνται ότι ενεργούν προς όφελος ξένων συμφερόντων.Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη Ερντογάν.

Ολοκληρώθηκαν μετά από σχεδόν 30 λεπτά οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου οι δύο ηγέτες «κοντραρίστηκαν» για την μειονότητα στη Θράκη, την Μονή της Χώρας και τον ρόλο της Χαμάς.

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τουςΕρντογάν: Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από «ορισμένες χώρες και θεσμούς» από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Μάθημα στα τουρκικά σχολεία η «Γαλάζια Πατρίδα»

Να αλλάξει τη διδακτέα του ύλη και να εισάγει στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα» αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Η απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και να παιδιά θα διδάσκονται τον σχετικό χάρτη.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης «η νέα διδακτέα ύλη αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες».Ερντογάν: Ο Νετανιάχου χάραξε το όνομά του στην ιστορία ως χασάπης της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις που έκανε για τον πόλεμο στη Γάζα, χαρακτήρισε «χασάπη» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και «αδερφούς» των Τούρκων τους μαχητές της Χαμάς.

«Ο Νετανιάχου, όπως όλοι οι κακοποιοί πριν από αυτόν, έχει χαράξει το όνομά του στην ιστορία με ντροπή ως χασάπης της Γάζας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.