Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 -

Η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτάκτως στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας



Λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί αργότερα σήμερα Τετάρτη, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη διυπουργική – διακλαδική σύσκεψη στο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν: ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος και Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Ευθυμίου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος και ο Διοικητής της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΙΚΑΦΚΑ) Ανιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας.

Να σημειωθεί πως 4.850 πυροσβέστες μάχονται σήμερα σε όλα τα πύρινα μέτωπα.

Η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για 4 αεροσκάφη, ενώ το προηγούμενο 48ωρο ξέσπασαν στη χώρα 152 πυρκαγιές

Παράλληλα το μεσημέρι αναμένεται να λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα.