Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

φωτιές



«Καμπάνα» 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε αγρότες που έκαιγαν χόρτα και κλαριά

Δυο νέα πρόστιμα συνολικής συνολικού ύψους 1.000 ευρώ σε Πάτρα και Μεσολόγγι επέβαλλε η Πυροσβεστική στη Δυτική Ελλάδα.



Κικίλιας: To υπουργείο είναι «χτισμένο» γύρω από την κρίση

Στον αέρα θα βγουν μέχρι το τέλος του μήνα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το σύνολο του ΑΙΓΙΣ, όπως επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Όπως τόνισε ο κ.



Κικίλιας: Ο εμπρησμός από αμέλεια έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με τον εμπρησμό από πρόθεση

Έκκληση προς τους αγρότες και όσους ασχολούνται αυτή την περίοδο με τη γη τους, να δείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών τους, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μέσω ανάρτησης του στο X.



Φωτιές: Οκταπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις

Μολονότι ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν μικρός, η καταστροφική ανικανότητα του επιτελικού κράτους οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των καμένων εκτάσεων



ΕΝΦΙΑ: Απαλλαγή και για το 2021 για το Μάτι και τις πυρόπληκτες περιοχές του 2018

Παράταση του καθεστώτος απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και στο 2021 για τα ακίνητα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 στο Μάτι, συνολικά την Ανατολική Αττική και την Κορινθία προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.



Προβλήματα στον μελισσοκομικό κλάδο λόγω των πυρκαγιών - Σοκάρει ο αριθμός των μελισσών που κάηκαν

Τεράστια προβλήματα «κληροδότησαν» στον ελληνικό μελισσοκομικό κλάδο οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Προβλήματα τα οποία αφορούν τόσο τα μέρη όπου οι μελισσοκόμοι «βοσκούσαν» τα σμήνη τους όσο και τον αριθμό των μελισσοσμηνών, καθώς ένας σημαντικός αριθμός αυτών δεν μπόρεσε να σωθεί από τα αμέτρητα πύρινα μέτωπα.