Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η αντίδραση του Ακη όταν έμαθε ότι η Βίκυ Σταμάτη ζητάει να χωρίσουν



Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων και ένα διαζύγιο έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Η υπόθεση σφραγίστηκε και από το διαζύγιο που ζητάει η Βίκυ Σταμάτη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε στο Παρίσι το 2004.

Η απόφαση της Βίκυς Σταμάτη φαίνεται πως βρήκε απροετοίμαστο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, μιλώντας στο κανάλι Epsilon, για την επιστροφή του πρώην υπουργού στη φυλακή, αλλά και για την απόφαση της Βίκυς Σταμάτη για διαζύγιο, ανέφερε πως ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση.

«Έκανα μια συζήτηση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το έμαθε από εμένα πρωί πρωί. Δεν ήθελα να το μάθει από τα κανάλια. Έδειξε αιφνιδιασμένος. Ήταν ένα σοκ για αυτόν. Γίνεται σε μια κακή στιγμή…» είπε.

Μέσα από το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί, η Βίκυ Σταμάτη γνωστοποίησε σήμερα το πρωί τις επόμενες κινήσεις της. Η πρώτη, το διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2004 στο Παρίσι.

Μόλις μια μέρα αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος έμαθε πως θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή, η σύζυγός του ανακοίνωσε την απόφασή της να χωρίσουν.