Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Φρίκη στη δίκη για την Αννυ: Ανακάτεψαν το σώμα της σε τάπερ με φαγητά - Πιθανόν έθαψαν μέλη στο Πεδίον του ΑρεωςΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το θάνατο της μικρούλας Αννυς κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ο πατέρας της άτυχης 4χρονης, ζητώντας μάλιστα να φύγει η μητέρα της από την αίθουσα. Οπως υποστήριξε «ούτε εγώ ο ίδιος δεν θα αντέξω, γιατί θα λιποθυμήσω»... Απέφυγε δε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις, πέφτοντας συχνά σε αντιφάσεις.

Η κατάθεση του Στανισλάβ Μπακατζίεβ, για όσα φριχτά συνέβησαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Ο 28χρονος κατηγορείται ότι μαζί με το φίλο του Νικολάι Αμέντοφ, δολοφόνησαν και τεμάχισαν την μικρή Αννυ, τον Απρίλιο του 2015.

 

Ο πατέρας της Άννυ είπε στους δικαστές πως δεν θέλει να απολογηθεί παρουσία της συντρόφου του και μητέρας της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα για να μην ακούσει η συγκατηγορούμενή του όσα έγιναν μετά το θάνατο του παιδιού.

Η μητέρα της μικρής του φώναξε «γιατί το σκότωσες το παιδί;» και αποχώρησε από την αίθουσα.

Φρίκη στη δίκη για την Αννυ: Ανακάτεψαν το σώμα της σε τάπερ με φαγητά - Πιθανόν έθαψαν μέλη στο Πεδίον του Αρεως

Σοκαριστική κατάθεση

Στη συνέχεια είπε ότι ανακάτεψε τα μέλη της 4χρονης με χαλασμένα φαγητά που είχε σε τάπερ, αλλά ότι δεν έβρασε το άψυχο σώμα της.

Κατά την απολογία του υποστήριξε ξανά ότι δεν σκότωσε την Αννυ αλλά την βρήκε νεκρή, ενώ ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι ήταν αυτός που του είπε να τεμαχίσει το παιδί για να μην έχουν προβλήματα, καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

«Ο Νικολάι έφερνε τάπερ με φαγητά και είδα ότι είχαν χαλάσει. Με αυτά ανακάτεψα τα μέλη του παιδιού» είπε ατάραχος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια.

Ο διαμελισμός κράτησε περίπου δύο ημέρες και αργότερα, με τη βοήθεια του Νικολάι πέταξαν τις σακούλες με τα μέλη του κοριτσιού, χωρίς όμως να αναφέρει στον πρόεδρο σε ποια σημεία τα τοποθέτησαν.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε από ποιο σημείο του σώματος της μικρής ήταν τα μέλη που πέταξε ο Νικολάι;

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν σας πω... Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι της Άννυ θαμμένο θα το έχει κάνει ο Νικολάι που πέταξε τις δυο σακούλες. Ίσως στο Πεδίον του Άρεως, εγώ πάντως δεν έθαψα κανένα μέλος της

Πρόεδρος: Τι έγινε από τις 8 Απριλίου και μετά; Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα υγείας;

Κατηγορούμενος: Δεν είχαν διαπιστώσει κάτι. Όχι εμένα προσωπικά δεν μου είπε, είχε πει στο Νικολάι ότι την πονούσε η κοιλιά της νομίζω ότι ήταν στις 9 Απριλίου του 2015.

Πρόεδρος: Αυτό το λέτε για πρώτη φορά στην ανακριτική σας απολογία δεν το αναφέρατε;

Κατηγορούμενος: Δεν με ρώτησαν.

Πρόεδρος: Μεγάλη Πέμπτη, 8 Απριλίου, τι έγινε ...

Κατηγορούμενος: Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου από τις 9 έως τις 12 Απριλίου. Τι να πούμε; 

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πράξη που διερευνούμε εδώ ανθρωποκτονία και διαμελισμός...

Κατηγορούμενος: Δεν έχω σκοτώσει το παιδί μου.

Πρόεδρος: Μεγάλη Πέμπτη ήσασταν μόνος στο σπίτι με την Άννυ;

Κατηγορούμενος: Όχι, ήμουν με τον Νικολάι, μέχρι τις 9 Απριλίου που πέθανε η Άννυ.

Πρόεδρος:  9 Απριλίου πέσατε να κοιμηθέιτε, ήσασταν με την Άννυ, 8 προς 9 Απριλίου λέτε. Ήταν στο σπίτι σας ο Νικολά; Που κοιμήθηκε;

Κατηγορούμενος: Στο σαλόνι.

Πρόεδρος: Η Άννυ που κοιμήθηκε;

Κατηγορούμενος: Δίπλα μου...

Πρόεδρος; Ο Νικολαι που κοιμήθηκε;

Κατηγορούμενος: Στην κρεβατοκάμαρα.

Πρόεδρος: Ο Νικολάι είδε κάτι παράξενο στο παιδί;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Πρόεδρος: Είπατε ότι ακούγατε κάποιους περίεργους ήχους ενώ η Άννυ κοιμόταν ...

Κατηγορούμενος: Είχε ένα βαρύ ήχο όταν ανέπνεε, δεν μου έκανε εντύπωση τότε

Πρόεδρος: Το παιδί το είδε και ο Νικολάι; Σας ανέφερε ότι το παιδί είχε κάτι;

Κατηγορούμενος: Όχι ...Δυο τρεις ημέρες πριν η Άννυ είχε πει στο Νικολαι ότι την πονούσε η κοιλιά της. Οταν του το είπε εγώ είχα πάει για ναρκωτικά. Ο Νικολάι δεν μου το είπε τότε, μου το είπε μετά από τρεις ημέρες.

Πρόεδρος: Την επόμενη ημέρα τι ώρα ξυπνήσατε;

Κατηγορούμενος: Γύρω στις 10. Το παιδί κοιμόταν δίπλα μου, κοιμηθήκαμε στο καναπέ.  Μου έκανε εντύπωση γιατί ακόμη κοιμόταν. Αυτή ξυπνούσε νωρίς και έπαιρνε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. (...) Την κοίταξα, σηκώθηκα, τα χείλη της ήταν μπλε, τα χέρια της ήταν σε ακαμψία.

Πρόεδρος: Σφυγμό είχε;

Κατηγορούμενος: Πήγα να τη σηκώσω, προσπάθησα να την σηκώσω ήταν βαριά, έπαθα σοκ, μπήκα στο δωμάτιο. Ο Νικολάι διαπίστωσε και εκείνος ότι το παιδί πέθανε, δεν είχε δει το σφυγμό της, αλλά καταλάβαμε ότι το παιδί πέθανε. Άρχισα να κλαίω, γιατί δεν είχαν καταλάβει τι έγινε την  έβαλα για ύπνο και την βρήκα νεκρή. Τότε ο Νικολάι μου είπε: "Δεν φταις εσύ". Μου είπε να τεμαχίσω το παιδί. Μου είπε  ότι το παιδί το πονούσε η κοιλιά του αλλά δεν μου το είπε για να μην με ανησυχήσει...

Πρόεδρος: Αφού είδατε ότι η Άννυ απεβίωσε γιατί δεν φωνάξατε κάποιο γιατρό;

Κατηγορούμενος: Είχα πάθει σοκ ...πήρα αμέσως ναρκωτικά, μεγάλες ποσότητες. Δε θυμάμαι μπορεί 4 γραμμάρια και περισσότερα ίσως...

Πρόεδρος: Όταν ήρθε ο Νικολάι και είδε το παιδί νεκρό τι σας είπε;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι "δεν φταίω εγώ, ότι το παιδί κάτι είχε" Το σκέπασα με πάπλωμα, δεν ήξερα που βρισκόμουν. Την άφησα πολλές ώρες έτσι. Μπορεί 20, μπορεί 16 ώρες...

Πρόεδρος: Το μαχαίρι ήταν πριονωτό;

Κατηγορούμενος: Οχι ήταν κανονική η λάμα

Πρόεδρος: Εχετε πει πως το αίμα πεταγόταν στο ταβάνι γιατί προσπαθούσατε να ξεκόλλησετε τα κόκαλα...

Κατηγορούμενος: Πεταγόταν αλλά όχι στο ταβάνι. Στους τοίχους από το οστό που έσπασε πετάχτηκαν  2-3 σταγόνες στον τοίχο.

Πρόεδρος: Το παιδί το τεμαχίσατε σε όρθια θέση ή σε οριζόντια;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι τέτοιες λεπτομέρειες.

Πρόεδρος: Λεπτομέρειες είναι αυτές; Πως δεν το θυμάστε  αυτό το πράγμα εδώ; Στην ανάκριση έχετε πει όλες τις λεπτομέρειες

Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον τεμαχισμό. Δεν θυμάμαι...

Πρόεδρος: Δεν θυμάστε τον τεμαχισμό που διήρκησε 3 μέρες;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν καλά. Δεν θα το έκανε αν ημουν. Ήταν ξαπλωμένο .... Το κόκκαλο έσπασε στα δυο και από εκεί πετάχτηκαν αυτές οι σταγόνες

Πρόεδρος: Αν ήταν ξαπλωμένο ειχε το αίμα ανοδική πορεία...Σε ποιο σημείο του χωλ έγινε οι τεμαχισμός;

Κατηγορούμενος: Δεν κοίταζα το αίμα, δεν το σκεφτόμουν καν

Υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έθαψε κανένα μέλος του παιδιού αλλά δεν μπορεί να πει το ίδιο και για τον Νικολάι καθώς δεν το γνωρίζει.

"Μου είπε να τεμαχίσω το παιδί αλλά δεν μου έδωσε οδηγίες πως θα το κάνω" είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα εκτίμησε πως αν είναι κάτι θαμμένο της Άννυ είναι στο Πεδίον του Άρεως. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο Νικολάι τον εκβίασε ζητώντας του 5-6 χιλ. ευρώ για να μην πει στη γυναίκα του τι έκανε στο παιδί. "Ο Νικολάι δεν έχει ακουμπήσει παιδί" είπε.