Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

φαγητά



Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα φαγητά της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικπνοπέμπτη είναι πλέον εδώ, και οι περισσότεροι περιμένουμε πως και πως να ψήσουμε τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους παϊδάκια, αλλά και άλλα κρέατα που ψήνονται στα κάρβουνα. Ωστόσο, πόσες θερμίδες έχουν;



Αυτά είναι τα τρόφιμα που είναι πιο επικίνδυνα και από το κάπνισμα

Μια επισκόπηση 14 μελετών που αφορούσαν σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους αποκάλυψε ότι το fast food μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος, καρκίνο, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2. 



Δείτε πόση διάρκεια ζωής έχουν τα πιο δημοφιλή φαγητά

Αδιαμφισβήτητα ένα μόνιμο άγχος για τις νοικοκυρές αποτελεί το πόσο ασφαλές είναι τελικά να αφήνουμε για μέρες το φαγητό στο ψυγείο.

Το πρόβλημα έρχονται να λύσουν οι επιστήμονες απαντώντας επαγγελματικά.

Δείτε τα πιο δημοφιλή είδη τροφίμων και τη διάρκεια ζωής που αυτά έχουν εντός ψυγείου και καταψύκτη.



Τα 11 τρόφιμα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επιστήμονες από το Χάρβαρντ, η χοληστερόλη στο αίμα μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα με την επιλογή των κατάλληλων καρδιοπροστατευτικών τροφίμων.



10 Παραξενες τροφές της ανθρώπινης ιστορίας

Εάν έπεσε ποτέ στα χέρια σας το τετράδιο με τις συνταγές της γιαγιά, της προ-γιαγιά ή της προ-προ-γιαγιάς, ίσως και να σας προκάλεσε κάποια έκπληξη. Αν και πολλοί σύγχρονοι σεφ πιστεύουν ότι η γαστρονομική δημιουργικότητα είναι κάτι νέο, η μαγειρική πάντοτε έκρυβε εκπλήξεις. Στο βάθος των αιώνων οι άνθρωποι έχουν φάει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από ξηρά, θάλασσα και αέρα.



“Μη φύγετε από την Κρήτη χωρίς να δοκιμάσετε αυτά τα 10 πιάτα”

Δέκα κρητικά πιάτα εκθειάζει η Αμερικανίδα ταξιδιωτική συντάκτρια Alexis Averbuck στο site BBCGoodFood.com, που ανήκει στον ευρύτερο όμιλο του BBC, αναδεικνύοντάς τα ως τα κορυφαία της κρητικής κουζίνας.