Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έρχονται νέα μέτρα για τον κορονοϊό



Σχεδόν βέβαια, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, θεωρούνται τα επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, και με δεδομένο ότι τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Κυριακή ήταν ο αρνητικότερος από την αρχή της πανδημίας – το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ήταν στις 21 Απριλίου με 156 νέες λοιμώξεις.

Χθες, όπως έγινε και στον Πόρο, ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα Τυρνάβου, ενώ δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τις λιτανείες. Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό (ο οποίος θα προεδρεύσει σήμερα στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας) είναι για τη λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο – πλέον, οι περιοχές που προβληματίζουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων είναι η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Επίσης, μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι και η επέκταση του περιορισμού στο ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των καταστημάτων εστίασης, σε τοπικό ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο. Στο τραπέζι είναι και η εκτεταμένη χρήση μάσκας αλλά και ο περαιτέρω περιορισμός των επιτρεπόμενων ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις.