Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Covid-19



Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας από την έξαρση των ιώσεων – Δύσκολοι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος

Μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας δημιουργεί ο σημαντικός αριθμός ανθρώπων που καταφεύγουν στα νοσοκομεία λόγω της μεγάλης και ταυτόχρονης διασποράς των αναπνευστικών ιών (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στην κοινότητα.



Θετικός στον κορωνοΐό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος το μεσημέρι της Πέμπτης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊο μετά από το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Στη συνέχεια κι ενώ είχε ελαφριά συμπτώματα κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο κατά τον οποίο βρέθηκε και πάλι θετικός.



Θεσσαλονίκη: Το "έσκασε" για δεύτερη φορά 52χρονος με κορονοϊό

Εγκληματική ασυνειδησία επιδεικνύει ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος παραβιάζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τους περιοριστικούς όρους ενώ είναι φορέας του κορονοϊού.



Κρήτη: "Σφράγισμα" τριών καταστημάτων - Δεν έκλεισαν στις 12 τα μεσάνυχτα

Σωρεία ελέγχων πραγματοποίησαν και χθες οι αρχές σε όλη την Κρήτη στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον κορονοϊό.

Τα μεσάνυχτα μικτό κλιμάκιο προχώρησε σε ελέγχους στο Ηράκλειο όπου εντόπισε τρία καταστήματα που ήταν ανοιχτά μετά τις 12.



Χίος: Δύο κρούσματα κορονοϊού - 35χρονος μετανάστης και 21χρονη Χιώτισσα

Το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό μέσα σε καταυλισμό Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά το ανατολικού Αιγαίου διαγνώσθηκε χθες στη Χίο.



Κορονοϊός: Έκκληση Κικίλια στους νέους και προαναγγελία νέων μέτρων

"Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των βασικών μέτρων ατομικής ασφαλείας απέναντι στον νέο κορονοϊό, ενώ προαναγγέλει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσή του.