
Επιμένουν οι Βρετανοί ότι «Δεν ήταν ιρανικά τα drones που επιτέθηκαν στην Κύπρο» δημιουργώντας έτσι το εύλογο ερώτημα «Τότε, σε ποιον ανήκαν»;
Πυκνώνει το μυστήριο για την προέλευση των drones και δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα πειστική απάντηση.
Έτσι λοιπόν σε δελτίο ειδήσεων καναλιού πανβρετανικής εμβέλειας αναφέρεται:
«Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνει ότι το drone που χτύπησε την βάση της RAF στο Ακρωτήρι δεν εκτοξεύτηκε από το Ιράν.
Οι αξιωματούχοι απέρριψαν πρώιμους ισχυρισμούς που συνδέουν το σαν “Shahed” drone με την Τεχεράνη και λένε ότι η πηγή παραμένει ασαφής.
Η επίθεση προκάλεσε μικρές ζημιές στην πίστα προσγείωσης και κανένα θύμα.»
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Καζέμ Γκαριμπαμπάντι, αρνήθηκε ότι η χώρα στόχευσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δύο ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το έδαφός του στο Ναχιτσεβάν, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει βάλει στο στόχαστρο τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Γαριμπαμπάντι σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. «Δεν θέτουμε στο στόχαστρο τις γειτονικές μας χώρες».
Είπε ότι «η πολιτική του Ιράν είναι μόνο να χτυπά τις στρατιωτικές βάσεις των εχθρών του» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ΗΠΑ και του Ισραήλ.