Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπουργείο Άμυνας



Δένδιας για επίσκεψη Κασσελάκη στο ΥΠΕΘΑ: «Αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα»

Ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, για τα θέματα εθνικής άμυνας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, στην οποία συνοδευόταν από τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του, Μιχάλη Καπνισάκη.



Υπουργείο Άμυνας: συνδέθηκε ολόκληρο με υποδομές φυσικού αερίου

Η εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής εγκαινίασε την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης φυσικού αερίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου».



Προσεχώς πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο χακί

Συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να προσκαλείται από το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Αμυνας στην τελική φάση διεξαγωγής της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2019».

Πολλοί πρωθυπουργοί έχουν δώσει στο παρελθόν το «παρών» στην άσκηση είτε με πολιτική περιβολή είτε με πιο... μάχιμο στυλ, με χακί τζάκετ ή τζόκεϊ.



Τι θα γίνει με τη στρατιωτική θητεία; - Απαντάει ο υπ. Άμυνας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της στρατιωτικής θητείας, που προέκυψε μετά από συζήτηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν από λίγες μέρες, σχετικά με τα όσα εισηγούνται για το θέμα οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.



Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ. Άμυνας: Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά αν προκληθεί απαντά με αποφασιστικότητα

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Καποδίστριας μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις σταθερότητας και ειρήνης τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».



Ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων!

Τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως η υπόθεση με τα Αντισταθμιστικά των F-16, ο Πάνος Καμμένος σκηνοθετεί την έξοδό του από την κυβέρνηση στέλνοντας μήνυμα σε φίλους και αντιπάλους ότι εννοεί την προειδοποίησή του πως θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση