Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Ιράν



Η Τεχεράνη εξάγει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες, λέει ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου

Το Ιράν πουλάει αργό πετρέλαιο σε 17 χώρες, δήλωσε ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News Agency, επισημαίνοντας πως μερικά κράτη μπορεί να μην εφαρμόζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.



Ιράν: Έξι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουνίου για τον διάδοχο του Ε.Ραϊσί

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι έξι υποψήφιοι, στην πλειονότητά τους συντηρητικοί, θα λάβουν μέρος στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουνίου για τον διάδοχο του Εμπραχίμ Ραϊσί.



Ο πρόεδρος Ραϊσί θα ταφεί στη Μασχάντ – Συνεδρίαση του αντιισραηλινού «άξονα της αντίστασης» στο περιθώριο της κηδείας

Ο εκλιπών πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί πρόκειται να ταφεί σήμερα στην ιερή πόλη Μασχάντ, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι, ενώ οι ηγέτες του αντιισραηλινού λεγόμενου «άξονα της αντίστασης» συζήτησαν στο περιθώριο της κηδείας για τον πόλεμο στη Γάζα.



Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.



ΝΑΤΟ: Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν

Tα συλλυπητήριά του στο λαό του Ιράν για το θάνατο του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου εξέφρασε το ΝΑΤΟ. 



Ιράν: Τεχνική δυσλειτουργία η αιτία συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου Ε.Ραϊσί

Λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας συνετρίβη το ελικόπτερου του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το ρεπορτάζ στον ιστότοπο του IRNA αναφέρει ότι ο Ραϊσι πέθανε «ως αποτέλεσμα συντριβής ελικοπτέρου που συνέβη λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας».