Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Ιράν



Ιράν: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στο στόχαστρο πρόσωπα και επιχειρήσεις

Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη το Ιράν.



Συρία: Το Ιράν μείωσε σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία μετά τα ισραηλινά πλήγματα

Το Ιράν, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, έχει περιορίσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία, η οποία βρίσκεται υπό την αυξανόμενη πίεση επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ στο AFP σήμερα.



Ισραήλ: Ιράν και Πακιστάν αιτήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα εναντίον του

Ιράν και Πακιστάν κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω κοινής ανακοίνωσης να προβεί σε ενέργειες κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας το για παράνομη στόχευση γειτονικών χωρών και ξένων διπλωματικών αποστολών.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν μετά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη χώρα.



Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή, λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ζήτησε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να αφυπνιστεί, προειδοποιώντας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «σαφώς, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα».



ΥΠΕΞ Ιράν: «Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο δόγμα της χώρας»

Λίγες μέρες αφότου διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε πως η Τεχεράνη μπορεί να αλλάξει την πυρηνική πολιτική της, αν πιεστεί από τις ισραηλινές απειλές, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε ότι «τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα της χώρας».



Γκουτέρες για Μέση Ανατολή: «Να μπει τέλος στον επικίνδυνο κύκλο των αντιποίνων»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σήμερα απηύθυνε έκκληση για να τερματιστεί «ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή» μετά και την ισραηλινή επίθεση σε στόχους κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής.