Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των λιμενεργατών (Φωτό)



Ενταση ανάμεσα σε λιμενεργάτες και ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας. Την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση υπέγραφε με την Cosco τη συμφωνία για τον ΟΛΠ, στο κέντρο της Αθήνας τα ΜΑΤ και οι λιμενεργάτες ήρθαν στα χέρια, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των πρώτων από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Ζάππειο. 

Μόλις οξύνθηκαν τα πνεύματα οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους εξαγριωμένους λιμενεργάτες που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, λίγο πριν φτάσει στο Ζάππειο η πορεία. Αρχικά συμφωνήθηκε να περάσει μια αντιπροσωπεία λιμενεργατών προς το Ζάππειο, ωστόσο δεν άργησε να ξεσπάσει ένταση όταν επιχείρησαν να περάσουν περισσότερα άτομα.

Από την πλευρά τους, οι λιμενεργάτες φώναζαν στα ΜΑΤ «προδότες, αλήτες» και προσπάθησαν να απωθήσουν μία διμοιρία. Τελικά άνδρες των ΜΑΤ δεν τους άφηναν να περάσουν και προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Κλούβες και κάγκελα στο Ζάππειο
Η συμφωνία κυβέρνησης-Cosco για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους λιμενεργάτες, γ αυτό και η αστυνομία από το πρωί είχε πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στη λεωφόρο Αμαλίας είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, ενώ κλούβες είχαν «κόψει» το δρόμο. 

Τι καταγγέλλουν οι λιμενεργάτες 
«Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της προχωράει στο ξεπούλημα ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων. Με τον πλέον νεοφιλελεύθερο, θατσερικό τρόπο η κυβέρνηση ξεπουλάει τα λιμάνια.

Παρόλο που η ιστορία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες όπως η σύμβαση της παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ που δεν έχει επικυρωθεί ούτε από το ΔΣ ούτε από τη Βουλή», δήλωσε στο newsit.gr ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος.