Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Εν ψυχρώ δολοφονία στο Περιστέρι: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχέςΣε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, φαίνεται πως οφείλεται η δολοφονία ενός νεαρού άνδρα σε καφετέρια γνωστών ηθοποιών, του Μάνου Παπαγιάννη και της συζύγου του, Αγγελικής Δαλιάνη, στο Περιστέρι.

Το απόγευμα της Τετάρτης, θύτης και θύμα κάθονταν μαζί στο ίδιο τραπέζι, στο μαγαζί που βρίσκεται στην οδό Περικλέους, με τον δράστη να φεύγει και να επιστρέφει λίγο πριν τις 20:00, πυροβολώντας τρεις φορές (δύο φορές στο κεφάλι και μία στην πλάτη) τον νεαρό. Μάλιστα, στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες των θαμώνων του μαγαζιού που επικαλείται η ιστοσελίδα dytikesmaties.gr, άρχισε να χτυπάει στο κεφάλι με το όπλο το θύμα και όταν αντέδρασε το προσωπικό και οι πελάτες, έφυγε μαζί με άλλα δύο άτομα που τον περίμεναν έξω από το κατάστημα. Το θύμα είχε ακόμη σφυγμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό νοσοκομείο, αλλά στην διαδρομή απεβίωσε.

 

Τι είπαν οι θαμώνες στην αστυνομία

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η δολοφονία έμοιαζε με μαφιόζικο χτύπημα, καθώς ο δολοφόνος πήγε με το πρόσωπό του ακάλυπτο και πυροβόλησε μπροστά στους θαμώνες, σαν να μη συνέβη τίποτα. Σημαντικό ρόλο στις έρευνες θα παίξουν οι μαρτυρίες του προσωπικού και των θαμώνων του μαγαζιού, καθώς δράστης καθόταν νωρίτερα μαζί του και αρκετοί τον είδαν.

Κάποιοι ανέφεραν πως οι δύο άνδρες είχαν έναν πολύ έντονο διάλογο μεταξύ τους και ο δράστης σηκώθηκε έξαλλος από το τραπέζι, για να επιστρέψει με το όπλο και να δολοφονήσει τον νεαρό, που κάθονταν μαζί του στην καφετέρια. Οπως ανέφεραν μερικοί θαμώνες ο δράστης μιλούσε σπαστά ελληνικά και δεν τον ενδιέφερε η παρουσία τους την ώρα που μπήκε να σκοτώσει το θύμα.

Ένα άλλο στοιχείο της υπόθεσης που δεν είχε λυθεί ως χθες αργά το βράδυ, ήταν η ταυτότητα του θύματος. Η αστυνομία δεν είχε στοιχεία του άνδρα που δέχτηκε τους πυροβολισμούς και αναζητούσε να βρει κάτι που να προδίδει την ταυτότητά του, που πιθανότατα θα βοηθήσει και στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

 

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη της καφετέριας

Την ώρα που η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνές της, η δικηγόρους του ιδιοκτήτη του καφέ και γνωστού ηθοποιού, Μάνου Παπαγιάννη, ανέφερε στις κάμερες, πως το προσωπικό είναι σε κατάσταση σοκ, όπως φυσικά και ο γνωστός ηθοποιός με την σύζυγό του.

«Είναι σοκαρισμένοι από το περιστατικό όπως και το προσωπικό. Δεν μας έχει ενημερώσει η αστυνομία για τις έρευνες, αλλά οφείλουμε να την αφήσουμε να κάνει το έργο της. Δυστυχώς η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής έχει αυξηθεί. Το περιστατικό που συνέβη έξω από την καφετέρια του πελάτη μου σε συνδυασμό με το άλλο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή, δείχνουν δυστυχώς ότι θα πρέπει να ληφθούν κατασταλτικά μέτρα», είπε η Ιωάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος του Μάνου Παπαγιάννη.