Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δημοσκόπηση ΠΑ.ΜΑΚ. : Προβάδισμα 13 μονάδων της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Oκτωβρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ .

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 65,5% έναντι 19,5%, 2% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα, ενώ 13% δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Το 37% εκτιμά ότι καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ το 22% ο πρωθυπουργός. “Κανένας” απαντά το 37% των ερωτώμενων ενώ 4% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται καταλληλότερος να διαχειριστεί τα ζητήματα της οικονομίας από το 34% των ερωτηθέντων και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής από το 43,5%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται πιο κατάλληλος να διαχειριστεί τα ζητήματα της οικονομίας από το 19,5% των πολιτών και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής από το 21,5%. “Κανείς δεν είναι κατάλληλος” δηλώνει το 41,5% των ερωτώμενων για την οικονομία και το 30,5% για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. «Δεν ξέρω/ δεν απαντώ» δηλώνουν το 5 και το 4,5% αντίστοιχα. 

Το 36% ζητάει αυτοδυναμία Ν.Δ. ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 23,5% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, 10,5% των ερωτώμενων απαντούν αυθόρμητα ότι προτιμούν οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, ενώ 30% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».