Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτο και όμως... ελληνικό: Εστειλαν κλήση για παράνομη στάθμευση σε 12χρονο μαθητή!



Ο δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε την βεβαίωση του προστίμου στον 12χρονο από τον Βόλο, με την οποία του ζητά να πληρώσει κλήση για παράνομη στάθμευση, που υποτίθεται ότι έκανε πριν πέντε χρόνια! 

Τα αδέρφια του 12χρονου δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ την προσωπική ειδοποίηση για να πάρουν έναν φάκελο από το Ταχυδρομείο της περιοχής με παραλήπτη τον ανήλικο αδερφό τους. Μόλις παρέλαβαν τον φάκελο και διάβασαν το ειδοποιητήριο, αρχικά νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα. 

«Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί και μάλιστα 7 χρόνων (όταν έγινε η παράβαση) να κατηγορείται ότι στάθμευσε παράνομα το αυτοκίνητο που οδηγούσε;» αναρωτήθηκαν. Βλέποντας όμως πως πρόκειται για επίσημο ατομικό ειδοποιητήριο συνειδητοποίησαν ότι πράγματι ένα τέτοιο έγγραφο είχε φύγει από επίσημη υπηρεσία με παραλήπτη… ένα ανήλικο παιδί. 

Το ειδοποιητήριο είχε αποστολέα τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η υποτιθέμενη παράβαση έγινε πριν πέντε χρόνια στη συμπρωτεύουσα. Ο ανήλικος μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει ελάχιστα εκτός Βόλου και φυσικά ποτέ δεν έχει πιάσει τιμόνι στα χέρια του. «Αν είναι δυνατόν, έστειλαν πρόστιμο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον αδερφό μου Π… ετών 12 τώρα, τότε 7, γιατί οδηγούσε παράνομα ή είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;», ήταν η αγανακτισμένη ανάρτηση του αδερφού του στα social media, όπου δημοσιοποίησε την απίθανη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας. 

Μπορεί να φανταστεί κανείς το ύφος των αδερφών του ανήλικου μαθητή, ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη εμφανίστηκε υπόχρεος… στον Δήμο Θεσσαλονίκης από κλήση για παράνομη στάθμευση. Τα αδέρφια του 12χρονου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν την γκάφα που έχει γίνει. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας που στέλνει τις κλήσεις εξήγησαν πως είναι ένα μπέρδεμα που συμβαίνει συχνά και φυσικά διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει διαγραφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται ένα παιδί μόλις 12 χρόνων υπόχρεο για παράβαση που δεν έκανε ποτέ.

Πηγή: taxydromos.gr