Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Άλλη μια διεθνής επιτυχία της ελληνικής χειρουργικής



Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα καθηγητή Χειρουργικής, Χρήστο Δερβένη.

Σύμφωνα με τον κατάλογο κατάταξης ειδικών γιατρών για διάφορες ιατρικές εξειδικεύσεις που δημοσιεύτηκε από το ινστιτούτο Expertscape, το οποίο κατατάσσει ερευνητές, άρθρα, ιδρύματα, πόλεις, περιοχές και χώρες με τρόπο εντελώς αδιάβλητο, ο κ. Χρήστος Δερβένης είναι πρώτος στην Ελλάδα και μέσα στο κορυφαίο 0.53% παγκοσμίως, σε ένα σύνολο 90.460 παγκρεατολόγων απ’ όλο τον κόσμο με εξειδίκευση και εμπειρία στις νόσους του παγκρέατος. 

 

Μέσω μιας αντικειμενικής διαδικασίας παγκόσμιας κατάταξης,το το ινστιτούτο Expertscape, διαλέγει τους καλύτερους, σε κάθε γνωστικό αντικείμενο στην ιατρική. 

Στα κριτήρια επιλογής συμπεριλαμβάνονται: ο αριθμός δημοσιεύσεων σε βάθος δεκαετίας, το περιεχόμενό τους, το κύρος του εντύπου στο οποίο έγιναν, η σειρά συγγραφής και το κύρος της δομής με την οποία συνδέεται ο κάθε συγγραφέας-ερευνητής.

 

Ο κ. Χρήστος Δερβένης είναι Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος και Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας – Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος στο Metropolitan Ηospital.

Στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα βρίσκεται ο κ. Καλτσάς, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.