Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ακάρ: Θα ξεκινήσουμε συνομιλίες με την Ελλάδα για να λύσουμε τα προβλήματα μας



Μετά τις δηλώσεις για ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε εκ νέου πως θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα, για το μοίρασμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια στιγμή η η ελληνική πλευρά, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, συνεχίζοντας να κρατάει τους Έλληνες «στο σκοτάδι», επιδιδόμενη σε μυστική διπλωματία.

 

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε μιλώντας στον ξένο τύπο χθές το βράδυ ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση.

 

«Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό σύμφωνο λέγοντας πως οι αντιδράσεις της Ελλάδας ήταν «προκλητικές και υπερβολικά συναισθηματικές»