Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΟΖ



Το 2021 θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Συνέντευξη για όσα θα γίνουν το 2021, έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Καιματσί, στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, με κυρίαρχο θέμα το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ.



Το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε άσκηση με το ιταλικό ναυτικό νότια της Κύπρου

Σε κοινή ναυτική άσκηση προέβησαν το τουρκικό και ιταλικό πολεμικό ναυτικό στις 28 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η άσκηση¨( όπως δήλωσαν οι Τούρκοι) πραγμτοποιήθηκε νότια της Κύπρου! Κάποιες χώρες δυστυχώς ίσως θέλουν να τηρήσουν τις "ίσες αποστάσεις".



Δένδιας: Επιτυχία για την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια οι κυρώσεις στην Τουρκία

Ικανοποιημένος με την απόφαση της ΕΕ να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας.



Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Κύπρου

 Νέα  προκλητική Navtex εξέδωσαν οι Τούρκοι για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Κύπρου.

 

Η Άγκυρα εξέδωσε νέα ναυτική οδηγία για άσκηση με πραγματικά πυρά από σήμερα μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρόδο.



Εντολή σε Τούρκους αξιωματικούς να ανοίξουν πυρ εναντίον ελληνικών πλοίων κατά κρίση

Η Άγκυρα έχει ελεύθερους όλους τους κανόνες εμπλοκής για το Ναυτικό της, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αφού οιΤούρκοι πλοίαρχοι έχουν το ελεύθερο να χτυπήσουν τα ελληνικά πλοία κατά βούληση χωρίς να ζητήσουν άδεια από την Άγκυρα.

«Έτοιμες να δράσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις», λέει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ, 



Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας

Ξεπέρασε κάθε όριο και κάθε προηγούμενο η τουρκική προπαγάνδα και οι προκλήσεις μέσα από τα ελεγχόμενα από τον "σουλτάνο" τουρκικά μέσα ενημέρωσης.