Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σινσινάτι Όπεν: Στα ημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Επικράτησε με 2-1 σετ επί του Αλιασίμ



O Στέφανος Τσιτσιπάς έχοντας εξαιρετικά διαστήματα, πέρασε το εμπόδιο του Αλιασίμ (Νο.17) επικράτησε 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-1) σε 2 ώρες και 12 λεπτά και βρέθηκε στον ένατο φετινό του ημιτελικό.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (22/8 - 01.00) ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στους «4» του Σινσινάτι Όπεν τον Σάσα Ζβέρεφ που νίκησε με 2-0 σετ (6-1,6-3) τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε από την απώλεια του δεύτερου σετ, μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο κι έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη του σε βάρος του Φίλιξ Αλιασίμ.

Εξαιρετικός στο πρώτο και στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς!

Ο Eλληνας πρωταθλητής μπήκε ιδανικά και πήρε με άνεση το πρώτο σετ. Εξαιρετικό πρώτο σερβίς, πειθαρχημένος, είχε υπομονή στο παιχνίδι του κι έφτασε με άνεση στο 6-2.

Ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο σετ και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ και πως θα έπαιρνε πιο εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ωστόσο, η κοιλιά που έκανε, η αστάθεια πίσω από το πρώτο σερβίς και ο εκνευρισμός σε κάποια σημεία του σετ έφεραν τα πάνω - κάτι. Επειτα από δύο χαμένα ματς πόιντ στο 4-5, δεν κράτησε εκείνος το σερβίς του (6-5) και έδωσε την ευκαιρία στον Φίλιξ να φέρει το ματς στα ίσα.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, μπήκε πολύ δυνατά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Καναδό, ήταν συγκεντρωμένος, δεν εκνευρίστηκε και με εξαιρετικό πρώτο σερβίς έφτασε εύκολα στο 6-1.

 

Θα είναι ο δεύτερος διαδοχικός ημιτελικός για τον Στέφανο, ο οποίος δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει US Open.

Ο Τσιτσιπάς που έχει φέτος 48 νίκες σημείωσε 22 winners και είχε 20 αβίαστα, ενώ ο Αλιασίμ είχε αντίστοιχα 20 και 34. Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε μόνο 8 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του.