Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Πεδίο μάχης» το Πανθεσσαλικό - Πολλοι τραυματίες



Τα μεγάλα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες οπαδούς και των δύο ομάδων.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη σε δηλώσεις της τόνισε πως στα επεισόδια του Πανθεσσαλικού σταδίου μαχαιρώθηκε ένας οπαδός, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ «έπαιξαν» ασύλληπτο ξύλο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού στο κύπελλο και υπήρχε φόβος για αρκετούς τραυματίες.

Η Βασιλική Αυγέρη, διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, μίλησε λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Sport24 και δήλωσε πως υπάρχει ένας μαχαιρωμένος οπαδός, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες από την συμπλοκή στο Πανθεσσαλικό.

Σε μια άλλη χώρα, η σημερινή ημέρα θα ήταν το αποκορύφωμα μιας περιόδου που θα είχε γεμίσει με ανυπομονησία όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και θα εξελίσσονταν σε μια γιορτή.

Στη δική μας χώρα, πανηγυρίζουμε απλά και μόνο για το γεγονός ότι εν τέλει ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, διεξάγεται κανονικά, την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί (έστω και με καθυστέρηση), στο γήπεδο που είχε ανακοινωθεί (έστω και με καθυστέρηση) και με τις ομάδες που είχαν προκριθεί…

Μάχες σώμα με σώμα
Μετά την ένταση που υπήρχε μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και των αστυνομικών δυνάμεων, προέκυψαν και επεισόδια μεταξύ τους.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια στον αγωνιστικό χώρο με τα ΜΑΤ να κάνουν δυναμική κίνηση προς το μέρος τους για να απομακρυνθούν.

Ωστόσο τα επεισόδια δεν έμειναν στον αγωνιστικό χώρο αλλά ξέφυγαν από κάθε έλεγχο! Η αστυνομία δεν σκέφτηκε να φυλάξει την αερογέφυρα που ενώνει δύο κερκίδες με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ΑΕΚ ν' ανέβουν σε αυτή και να πετάνε από ψηλά αντικείμενα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Τα πράγματα πλέον δεν μπορούσαν να τα ελέγξουν οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μιας και αν πέσουν από εκεί ο οποιοσδήποτε οπαδός ίσως να γίνουμε μάρτυρες των χειρότερων.

 

Η αρχή έγινε λίγο πριν τις 18:00 όταν προέκυψε πετροπόλεμος των οπαδών της ΑΕΚ με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών στην πρώτη εστία έντασης...

Όταν πλέον ήταν έντονη η παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων στις κερκίδες αμέσως είχαμε ανταλλαγή φωτοβολίδων για να ακολουθήσει στις 18:10 η "εισβολή" μερίδας φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο όπου πέταξαν μεταξύ άλλων και μολότοφ (!!!), για να κλείσει αυτό το "πρώτο ημίχρονο" με την αντίστοιχη εισβολή των φίλων της ΑΕΚ!

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι ισχυροί άνδρες των δύο ομάδων και κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και γευμάτισαν μαζί λίγες ώρες πριν τον τελικό... 

Υπάρχει και ο αγώνας...
Αφήνοντας στην άκρη τις "ομορφιές" των οπαδών των δύο ομάδων, σήμερα κρίνεται ένας τίτλος με την ΑΕΚ να θέλει να υπερασπιστεί αυτόν που κατέκτησε πέρσι και τον ΠΑΟΚ  να αναζητά την πρώτη του κούπα από το 2003 και μετά και την πρώτη του κούπα με τον Ιβάν Σαββίδη πρόεδρο.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα οι δύο ομάδες ταξίδεψαν στο Βόλο με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα καθώς ο μεν Ίβιτς (έχει χαμένους τελικούς ως παίκτης της ΑΕΚ και του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό) δεν υπολογίζει μόνο τον τραυματία Μυστακίδη, ενώ στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ (Κυπέλλούχος με την Ένωση το 2012) απέκλεισε για λόγους τακτικής Αϊντάρεβιτς και Πέκχαρτ.

Κι οι δύο προπονητές φαίνεται να έχουν ένα δίλλημα (Κάνιας ή Μπίσεσβαρ ο Ίβιτς, Χριστοδουλόπουλος ή Βάργκας ο Χιμένεθ) ενώ οι πιθανές ενδεκάδες έχουν ως εξής:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ Κάμπος, Πέλκας, Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.