Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μάχες



Ο ουκρανικός στρατός δυσκολεύεται να βρει νέους στρατευσίμους για το μέτωπο

Έπειτα από 22 μήνες ενός αιματηρού πολέμου, ο ουκρανικός στρατός δυσκολεύεται να βρει νέους στρατευσίμους για να πάνε στο μέτωπο και να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται και πάλι στην επίθεση.



Συρία: Μάχες ένα μήνα μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης

Σφοδρές μάχες διεξήχθσαν χθες στη βορειοανατολική Συρία ανάμεσα σε αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και κουρδικές δυνάμεις, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, έναν μήνα αφότου η Τουρκία εξαπέλυσε την επίθεσή της εναντίον πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας στην περιοχή.



Η ήττα στη λίμνη Πείπους: Μια μάχη ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή–Η σημασία της στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Μια μάχη όχι και τόσο σημαντική φαινομενικά, που έπαιξε όμως καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Η Δύση ηττάται από τον πανίσχυρο στρατό της Ανατολής.



Αυτοί είναι οι όρκοι των αρχαίων Ελλήνων πριν τις μεγάλες μάχες

Αυτοί είναι Όρκοι των Αρχαίων Ελλήνων πριν από τις μεγάλες μάχες!

…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…

Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν παρακάτω ὅρκο:



Λέσβος: Αραβο-κουρδικές μάχες στη Μόρια

Στιγμές πανικού και απόγνωσης ζει η Μυτιλήνη,  που πριν από λίγα μόλις χρόνια θα είχαν θέση μόνο σε κάποιο μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας.  

Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους στο κέντρο παραμονής αλλοδαπών  της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.



Συρία: Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί με δεκάδες νεκρούς

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε την Πέμπτη μια έφοδο για να σπάσει την πολιορκία μιας βάσης του που έχουν περικυκλώσει τζιχαντιστές στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, ενώ δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή σε επιδρομές και επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες.