Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μουντιάλ 2018: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα πλέι οφ



Το παζλ των οκτώ ομάδων από την ευρωπαϊκή ζώνη που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Δεν απομένει παρά να γίνει γνωστή η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στον Β΄ όμιλο και η οποία θα είναι μία από τις Ελβετία ή Πορτογαλία, καθώς και η τελική κατάταξη στον Α΄ όμιλο.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους τη νύχτα της Τρίτης (21:45) στην ιβηρική χερσόνησο, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επιζητούν μόνο νίκη για την πρώτη θέση και τους Ελβετούς να την κατακτούν με νίκη ή ισοπαλία.

Στα πλέι οφ, λοιπόν, θα συμμετάσχουν οι, Πορτογαλία ή Ελβετία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, ΕΙΡΕ, Σουηδία (*), Δανία και Βόρεια Ιρλανδία. 

Ο αστερίσκος στην περίπτωση της Σουηδίας είναι επειδή  ο Α΄ όμιλος, στον οποίο μετέχει η ομάδα του Μπεργκ, θεωρητικά παραμένει «ανοιχτός». Η Γαλλία είναι πρώτη με 20 βαθμούς και θα παίξει με τη Λευκορωσία στο Παρίσι, ενώ οι «Βίκινγκς» μετρούν 19 βαθμούς και η Ολλανδία, που υποδέχεται τους Σουηδούς, έχει 16.

Με νίκη της σκανδιναβικής ομάδας και «γκέλα» των Γάλλων (ήττα, ισοπαλία) η Σουηδία θα είναι πρώτη και οι «τρικολόρ» δεύτεροι. Το ακραίο και μάλλον ουτοπικό σενάριο για να μείνουν εκτός οι βορειοευρωπαίοι είναι να δεχθούν από επτά γκολ και πάνω απέναντι στους «οράνιε».

Αν πάντως ισχύσει ένα από αυτά τα σενάρια, δεύτεροι θα είναι οι Γάλλοι ή οι Ολλανδοί που θα μπουν στους ισχυρούς της κλήρωσης, στέλνοντας στους αδύναμους τη Δανία.

Εφόσον η Ελλάδα νικήσει την Τρίτη (10/10, 21:45) το Γιβραλτάρ θα είναι δεύτερη στον 8ο όμιλο, αλλά ως «ανίσχυρη», βάσει της κατάταξής της στο FIFA ranking list, θα κληρωθεί με μία από τις «δυνατές» Ιταλία, Κροατία, Δανία και Πορτογαλία ή Ελβετία.