Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού



Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση – με μέτρο – κόκκινου κρασιού είναι προστατεύει έναντι των καρδιακών παθήσεων.

Μια ακόμα μελέτη, έρχεται να επιβεβαιώσει τις  ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού, οι οποίες δε σταματούν εδώ, καθώς η κατανάλωσή του, με μέτρο πάντα, συμβάλλει στην καταπολέμηση του “κρυολογήματος”.

Η έρευνα διενεργήθηκε από Ισπανούς επιστήμονες με τη συμμετοχή περίπου 4.000 ατόμων στους οποίους και ανέλυσαν την επίδραση που το κόκκινο κρασί είχε στην υγεία τους.

 

  • Σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων…

η κατανάλωση – άνω των δύο ποτηριών κόκκινο κρασί – μπορεί να μειώσει ακόμα και στο 44% την εμφάνιση των κρυολογημάτων – σε σχέση με τα άτομα –  που δεν καταναλώνουν καθόλου οινοπνευματώδη ποτά. Τα άτομα που πίνουν κατά μέσο όρο 1 ποτήρι κρασί την ημέρα, παρουσιάζουν επίσης λιγότερα κρυολογήματα, αλλά περισσότερα σε σύγκριση με τους πρώτους.

Επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κατανάλωση κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μείωση ποσοστών θνησιμότητας καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς μας.

  • Το κρασί όπως λένε οι ειδικοί…

    kokkino krasi


έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη καθώς – δρά θετικά στον οργανισμό – προκαλώντας μια μικρή αύξηση στα επίπεδα της καλή «χοληστερόλης» HDL. Επιπλέον, περιέχει ουσίες όπως η ρεσβερατρόλη, που έχουν αντιπηκτικές δράσεις διότι μειώνουν τη δυνατότητα συγκόλλησης των αιμοπεταλίων μεταξύ τους.

Εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε ποντικούς, έδειξαν ότι η «ρεσβερατρόλη» που περιέχεται όχι μόνο στο κρασί, αλλά και στα…σταφύλια & στο χυμό τους, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.

  • INFOs

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν: ότι – η ρεσβερατρόλη – μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη κάποιων – μορφών “καρκίνων” – όπως επίσης και – τα φλαβονοειδή – για παράδειγμα που υπάρχουν στο κρασί βοηθούν το μεταβολισμό των κυττάρων προστατεύοντας τα από τις νοσηρές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

η υπερβολική κατανάλωση κρασιού – μπορεί να επιφέρει & αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς: αυξάνει την πίεσηβοηθά στην αύξηση της παχυσαρκίας, στην εμφάνιση εγκεφαλικώντις τάσεις για αυτοκτονίες ή ατυχήματα ακόμα και στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Η κατανάλωση κρασιού μπορεί να είναι ωφέλιμη για την υγεία αν γίνεται με… μέτρο (μέτρον άριστον) όπως τόνισαν οι επιστήμονες.

 


  • Παρακάτω ακολουθούν τα “10” οφέλη του κόκκινου κρασιού στην υγεία μας


wine4woman

  • Συμβάλλει στη μείωση βάρους

    Το κόκκινο κρασί ενεργοποιεί ένα – γονίδιο – το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, συμβάλλει και στην φυσική αποτοξίνωση του σώματος η οποία με τη σειρά της σας βοηθά στη σταδιακή εξάλειψη του σωματικού λίπους. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσαν αυτές τις δράσεις και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ιατρικά περιοδικά

  • Ενισχύει τον εγκέφαλο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενισχύει τον εγκέφαλο το κρασι

Το κόκκινο κρασί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τις διανοητικές σας ικανότητες. Αφού μπορεί να αποτρέψει – την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Μειώνει τις «φλεγμονές» , προλαμβάνει τη «σκλήρυνση των αρτηριών», αναστέλλει την «πήξη του αίματος» και κατά συνέπεια ενισχύει την «κυκλοφορία του αίματος».

  • Προλαμβάνει την παθήσεις (μολύνσεις) των ούλων

Αν αντιμετωπίζετε τακτικά προβλήματα με τα ούλα σας & ματώνουν εμπλουτίστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι πορφυρένιο – κατακόκκινο κρασί. Τα σταφύλια περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις οι οποίες κατά τη ζύμωση του κρασιού βοηθούν – στην πρόληψη της ανάπτυξης στρεπτόκοκκων καθώς και άλλων βακτηρίων – που συσχετίζονται με τα οδοντικά προβλήματα ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές – στην καταπολέμηση – της ουλίτιδας, ακόμη και του πονόλαιμου.

  • Αποτελεί “ασπίδα” την κόπωση

Woman-Drinking-Red-Wine2

Αλλά σύμφωνα με μια μελέτη της εφημερίδας της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας (FASEB) αυτό οφείλεται – στη ρεσβερατρόλη – που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει: τα επίπεδα «ενέργειας» εκείνες τις ημέρες που αισθάνεστε σχετικά – κατάκοποι, ράθυμοι, καταβεβλημένοι & άτονοι – από το κανονικό. 

  • Απελευθερώνει την ενδορφίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για woman drink wine

Aυτό το καθ’ όλα υγιεινό και γευστικό ποτό …το νέκταρ με τις Ολύμπιες θα λέγαμε ιδιότητες (που ευφραίνει καρδίαν) απελευθερώνει «ενδορφίνες» στο σώμα & που καταφέρνουν κάθε φορά να σας κάνουν να χαλαρώνετε και να αισθάνεστε να σας κατακλύζει… ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ευεξίας & αυτοπεποίθησης. Αυτή η μελέτη εφαρμόστηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

  • καθαρίζει τον ουρανίσκο

Πράγματι χάρη στις ευεργετικές – στυπτικές του ιδιότητες, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού ενισχύει την ένταση των γεύσεων. Μπορεί να μειώσει τη γεύση των λιπαρών όταν τρώτε φαγητά που περιλαμβάνουν κρέας και σας βοηθά να αισθάνεστε το στόμα σας πιο καθαρό.

  • Μειώνει την «χοληστερίνη»

Όπως ήδη γνωρίζετε, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε «πολυφαινόλες» και μια από αυτές είναι η διαβόητη «ρεσβερατρόλη», ένα χημικό στοιχείο πλούσιο σε… αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, βοηθά: στη φροντίδα – των αιμοφόρων αγγείων του σώματος – & – προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων – του αίματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Το κόκκινο κρασί είναι ένα απίστευτο «αντιοξειδωτικό». Αυτή η φυσική πηγή είναι ικανή να εμποδίσει την ανάπτυξη κυττάρων που είναι υπεύθυνα για:τον καρκίνο του στήθους ή του πνεύμονα.

Μια από τις καλύτερες ιδιότητες που διαθέτει είναι κυρίως η δράση της ρεσβερατρόλης η οποία …παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα – των οιστρογόνων – στις γυναίκες ανεβαίνουν & τότε είναι που παρουσιάζουν προβλήματα καρκίνου.