Πρόκειται για τον τρίτο κύκλο τουδωρεάν προγράμματος ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, από τις 17:00 – 21:00, κάθε  Τετάρτη από  τις 18:00 - 21:00 και κάθε Παρασκευή από τις 17:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.gr. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί.

Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:

Δευτέρα, 10/10, 17/10

Συζήτηση για το Νευροπαθητικό Πόνο με την Κατερίνα Λευκαδίτη [Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΠ]
Δραματοθεραπεία με την Κωνστάντζα Μανιατοπούλου [Δραματοθεραπεύτρια - Ψυχοθεραπεύτρια]
Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος με την Ευμενία Σαριδάκη [Φυσίατρος] Μόνο για τη Δευτέρα 17/10

Πού: Τα σεμινάρια της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα).

Τετάρτη, 12/10 & 19/10

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Κογκόλη [Κλινική Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]
Μαθήματα μαγειρικής με την Βασιλική Μανίκα [Chef]

Πού: Τα σεμινάρια της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη (Ζαΐμη 21, ΤΚ 26223, Πάτρα).

Παρασκευή, 14/10 & 21/10

Μουσικοθεραπεία με την Γιώτα Ανδρεοπούλου [Μουσικοθεραπεύτρια]
Υποστηρικτική Ψυχολογία με την Μανουέλα Πλατάκη [Ψυχολόγος/Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια]

Πού: Τα σεμινάρια της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, 26221, Πάτρα).

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

«Η μεγάλη ανταπόκριση στους δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, καθώς και η έναρξη του νέου κύκλου προγραμμάτων στην Πάτρα, αποδεικνύει τησυνεχή στήριξη της Novartis Oncology απέναντι στη γυναίκα ασθενή, ώστε να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει δυναμικά στο δύσκολο έργο, που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους, μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά βιωματικών σεμιναρίων» δήλωσε η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Ηellas.