Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δωρεάν εξετάσεις για ασθενείς με κνίδωση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης, την 1η Οκτωβρίου, οι γιατροί της Β´ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνουν και εξετάζουν δωρεάν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κνίδωση.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η κνίδωση είναι μια ιδιαίτερα συχνή νόσος και ο επιπολασμός της φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσει οξεία ή χρόνια κνίδωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

 

Το προσωπικό της Κλινικής, υπό τη διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας ΑΠΘ κυρίας Ελισάβετ Λαζαρίδου, συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στην καμπάνια ενημέρωσης που συνδιοργανώνεται με τις άλλες δυο δερματολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων.

Η ενημέρωση του κοινού για την κνίδωση, που αποτελεί μια δερματική νόσο με αυξητικές τάσεις όσον αφορά τη συχνότητά εμφάνισής της, θα γίνει στις 9:30 - 10:00 από την κ. Λαζαρίδου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια, την αντιμετώπιση της κνίδωσης καθώς και για άλλες παραμέτρους σχετικές με τη συγκεκριμένη δερματική νόσο.

 

Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 13:00, οι πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού θα εξεταστούν από γιατρούς της Κλινικής.

Οι ασθενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν στη Β' Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή 28.09.18 στο τηλέφωνο 2313323873, από τις 10:00 έως τις 13:00.