Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 -

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεσηΥπάρχουν κάποιες τροφές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

Δείτε ποιες είναι:

Παντζάρια

Αν θέλετε να νικήσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα παντζάρια μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η ρίζα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αντιστάθμισης της υπέρτασης.

Μύρτιλλα

Τα βατόμουρα είναι μια απίστευτη επικάλυψη – και μια ακόμη πιο απίστευτη υπερτροφή. Γεμάτα μέχρι το χείλος με φλαβονοειδή, αυτά τα μούρα μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να βοηθήσουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα – που ορίζεται ως άγλυκη σοκολάτα που περιέχει 50 τοις εκατό κακάο – βρέθηκε ότι είναι πραγματικά ευεργετική για την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ.

Φασόλια

Τα λευκά φασόλια είναι μεταξύ των πολλών φασολιών που περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου — ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό όταν πρόκειται για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν πολύ κάλιο και αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης στο σώμα και είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, καθιστώντας τις ένα απίστευτα υγιεινό φρούτο για την καρδιά.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθά το σώμα να εξισορροπήσει ορισμένες από τις επιπτώσεις της κατανάλωσης νατρίου που είναι ανθυγιεινό για την καρδιά.