Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

WEF: «Τα νέα ψηφιακά αυτοκίνητα θα καταγράφουν τις ζωές σας και θα συνομιλείτε με αυτά»



Ο Cristiano R. Amon, CEO της Qualcomm, μίλησε στο φετινό WEF για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στο νέο ψηφιακό αυτοκίνητο το οποίο θα έχει την δυνατότητα συνομιλίας με τον οδηγό αλλά και καταγραφής όλων όσων πει και χρήσης τους ακόμα και εναντίον του!

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο θα διατηρεί μία βάση δεδομένων σχετική με την ζωή του ιδιοκτήτη του, η οποία θα επεκτείνεται καθημερινά.

 

 

Πάντως, αυτό δεν προβλέπεται μόνο για τα ψηφιακά αμάξια αλλά και γενικότερα για όλες τις λεγόμενες έξυπνες συσκευές που θα κατακλύσουν τα σπίτια μας από την δεκαετία του 2030 και μετά.

Όλες θα είναι σε θέση να καταγραφούν τις κινήσεις μας εντός του σπιτιού και ό,τι αφορά την καθημερινότητα μας μέσα σε αυτό.

Όπως είπε:

«Είστε στο καινούργιο σας αυτοκίνητο, έχετε ένα μικρό φως στον πίνακα, ρωτάτε το αυτοκίνητο τι είναι αυτό το φως και, το αυτοκίνητο θα σας πει τι είναι!

Θα σας πει ότι “αυτό θα μπορούσε πιθανόν να συμβαίνει και ότι αυτό εδώ είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος που μπορείτε να το οδηγήσετε.

Πιστεύω ότι πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού. Έχω ήδη ελέγξει τη διαθεσιμότητα σας. Θα κλείσω ραντεβού για εσάς”.

Θα είστε σε θέση να συνομιλείτε με το αυτοκίνητό σας»!

Με λίγα λόγια, το αυτοκίνητο θα αναλάβει κατά ένα μεγάλο μέρος την κατεύθυνση της ζωής του ιδιοκτήτη του και θα του δίνει υποδείξεις-εντολές για το πως θα συμπεριφέρεται και πως θα ενεργεί σε κάθε περίπτωση.

Θυμίζει πολύ τον «KIT» στην περίφημη σειρά, για όσους ζήσαμε την δεκαετία του ’80, «Ο ιππότης της ασφάλτου», όπου υποτίθεται πως είχε ενσωματωθεί σε μία Pontiac Firebird Trans Am, μία τεχνητή νοημοσύνη που αναγνώριζε τον εαυτό της ως αυτοσυνείδητη.

Τελικά τίποτε από ότι εμφανίστηκε στο σινεμά ή στον κινηματογράφο την δεκαετία του ’80, δεν έπαιξε τυχαία.

Γιατί συνήθως όταν εμφανίζεται μία «ιδέα» χρειάζεται περίπου 40 χρόνια για να ωριμάσει και να τεθεί σε παραγωγή.