Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τεχνητή νοημοσύνη



Βρετανία: Η τεχνητή νοημοσύνη «σαρώνει» και απειλεί 8 εκατομμύρια εργαζόμενους – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

Ανησυχητικά ήταν τα νούμερα και τα στοιχεία που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής (IPPR) του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη δράση και τις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης.



Ρομπότ «Σοφία» σε Γ.Αρναούτογλου: «Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι πραγματικά η μοναδική»

Το περιβόητο ρομπότ «Σοφία», το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (18/3) παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και δήλωσε πως «όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι πραγματικά η μοναδική».



Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό για την τεχνητή νοημοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το κείμενο, στο οποίο είχαν συμφωνήσει με τα κράτη μέλη τον Δεκέμβριο του 2023, με 523 ψήφους υπέρ, 46 ψήφους κατά και 49 αποχές.



Μη ρωτάτε την τεχνητή νοημοσύνη τι να ψηφίσετε στις εκλογές, λέει η Google

Η Google ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Gemini τη δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές.

Το Gemini της Google είναι ο ανταγωνιστής του chatbot ChatGPT και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σε μορφή κειμένου αλλά και να δημιουργήσει εικόνες.



Ο Έλον Μασκ μήνυσε τον CEO της OpenAI: «Στοχεύει στο κέρδος και όχι στο καλό της ανθρωπότητας»

Ο Έλον Μασκ μήνυσε την OpenAI δημιουργό του ChatGPT και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Σαμ Άλτμαν, κατηγορώντας τον ότι εγκατέλειψε την αρχική αποστολή – να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας – και όχι για το κέρδος.



Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο εγγονός του Οπενχάιμερ καλούν σε δράση για τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική καταστροφή

Δεκάδες προσωπικότητες υψηλού κύρους από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν τους υπαρξιακούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και της κλιματικής κρίσης.