Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι συμβαίνει και μειώνονται σταδιακά οι χρήστες του facebook;



Οι τελευταίες τροποποιήσεις στο News Feed του Facebook είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου που οι χρήστες περνούν στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έκανε γνωστό ότι, έως σήμερα, έχει υπάρξει μια μείωση του χρόνου των χρηστών κατά 5% περίπου ή 50 εκατομμύρια ώρες τη μέρα. Μείωση υπήρξε και στα βίντεο που εξαπλώνονται σαν ιός (viral).

 

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφθασαν τα 2,13 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2017, ενώ οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες τα 1,4 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο (αύξηση 14% έναντι του Δεκεμβρίου 2016). Είναι πάντως αξιοσημείωτη η -για πρώτη φορά στην ιστορία του Facebook- μείωση των ημερήσιων χρηστών του στις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά περίπου 700.000, όπως αποκάλυψε το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ είπε ότι οι αλλαγές στους αλγόριθμους που καθορίζουν την εμφάνιση των ειδήσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, θα ωφελήσουν την εταιρεία σε βάθος χρόνου, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «ένα δυνατό, αλλά επίσης δύσκολο έτος».

Το Facebook, που έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία του, εμφάνισε άνοδο εσόδων 47% το 2017, ξεπερνώντας τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, και αύξηση κερδών 56% στα σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.