Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

Ιστορικά κέρδη για την Apple - Ξεπέρασαν τις προσδοκίες Google και MicrosoftΚέρδη «ρεκόρ» κατέγραψε η Apple το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, ενώ τα έσοδα των Google και Microsoft, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ειδικότερα η Apple κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της, στα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Πρόκειται για κέρδη ύψους 21,7 δισ. δολαρίων, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν 36% σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει ο Guardian. Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 86 δισ. δολαρίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 2%.

«Το τρίμηνο αυτό είχαμε μία αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά όπως μας έδειξαν και οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έγινε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στο ίδιο διάστημα η Alphabet, μητρική της Google, είδε τα δικά της κέρδη να διπλασιάζονται. Συγκεκριμένα, εμφάνισε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της. καθώς τα έσοδά της έφτασαν τα 61,88 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 18,53 δισ. δολάρια.

Σε ανοδική πορεία βρέθηκε και η Microsoft. Τα έσοδά της στο τρίμηνο αυξήθηκαν 21% στα επίπεδα -ρεκόρ των 46,2 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47% στα 16,5 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της Microsoft καταγράφει κέρδη της τάξης του 40%.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μπράιαν Νοβάκ, δήλωσε ότι τα lockdown είχαν δώσει ώθηση στην Google καθώς οι καταναλωτές περνούσαν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο ερευνώντας πιθανές αγορές. Είπε ότι τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το 54% των εμπόρων λιανικής κατέταξαν την αναζήτηση στη Google, ως «το πρώτο τους μέρος για να αναζητήσουν προϊόντα διαδικτυακά».