Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

google



Η Google περιόρισε τη δημιουργία λογαριασμών στη Ρωσία

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, περιόρισε τη δημιουργία νέων λογαριασμών για ρώσους χρήστες, μετέδωσαν σήμερα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης.



«Ξεσκονίζουν» τη Google για τη χρησιμοποίηση προσωπικών δεδομένων χρηστών για την ανάπτυξη μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης

Η ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, που ενεργεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά της Google σχετικά με την χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών για την ανάπτυξη ενός από τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης του τεχνολογικού κολοσσού.



Δικαστήριο των ΗΠΑ: Νέο δικαστικό χαστούκι για την Google μετά την καταδίκη για μονοπώλιο

Δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώνει την εταιρεία Google να επιτρέψει στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές και από άλλες πηγές.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να αποφασίσει τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Google μετά την περυσινή καταδίκη της έπειτα από αγωγή της Epic Games, δημιουργό του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnite.



Η απάντηση της Google στη δικαστική απόφαση που την έκρινε ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές

Σε διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Google κρίθηκε ένοχη στις ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές και θα της επιβληθεί πρόστιμο, προέβη ο Kent Walker, Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Google.



Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζει πρόστιμα για Αpple, Google και Meta

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν βρίσκονται οι Apple, Google και Meta καθώς εξετάζεται ο τρόπος δράσης τους και κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα.



Μη ρωτάτε την τεχνητή νοημοσύνη τι να ψηφίσετε στις εκλογές, λέει η Google

Η Google ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Gemini τη δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές.

Το Gemini της Google είναι ο ανταγωνιστής του chatbot ChatGPT και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σε μορφή κειμένου αλλά και να δημιουργήσει εικόνες.