Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

19 °C

Σήμερα, 31. Οκτωβρίου 2020

Έλον Μασκ: Αυτό το τσιπάκι θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλοΟ Έλον Μασκ έκανε γνωστό πως  η εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink που διαθέτει,  θα παρουσιάσει μια ηλεκτρονική συσκευή που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και θα συνδέεται με τον υπολογιστή.

Tο εμφύτευμα εγκεφάλου πάνω στο οποίο η εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ εργάζεται εδώ και χρόνια, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή.

 Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να λύσει μια σειρά από εγκεφαλικές διαταραχές, νευρολογικά προβλήματα και τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, που κυμαίνονται από απώλεια μνήμης έως κατάθλιψη και τύφλωση. 

Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση της παρουσίασης, ο Μασκ ανέφερε:

«Μια εμφυτεύσιμη συσκευή μπορεί πραγματικά να λύσει αυτά τα προβλήματα».

Η συσκευή που αποκάλυψε ο Μασκ, έχει περίπου το μέγεθος ενός νομίσματος και ταιριάζει στο κεφάλι του ατόμου, απαιτώντας την αφαίρεση ενός μικρού τμήματος του κρανίου.

Ο Μασκ, μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «μια εφαρμογή στο κρανίο με μικροσκοπικά καλώδια».

 

Ενώ το υπάρχον «Utah Array» μπορεί να διαβάσει μόνο 100 κανάλια νευρώνων, η συσκευή «Link» μπορεί να διαβάσει περισσότερα από 1.000.

Ακόμα, ο Μασκ τόνισε ότι «θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το "Link" για να ελέγξετε τον αυτόματο πιλότο του αυτοκινήτου Tesla σας».

Η λειτουργία του εμφυτεύματος αποδείχθηκε στην εκδήλωση, μέσω πειράματος σε χοίρους, αλλά σημειώθηκε ότι δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι δοκιμές σε ανθρώπους.