Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2025 -

εγκέφαλος



Έρευνα του Χάρβαρντ: Τα οφέλη του ελαιόλαδου για τον εγκέφαλο

Νέα μελέτη του Χάρβαρντ ανέδειξε τα οφέλη που έχει το ελαιόλαδο για την υγεία του εγκεφάλου.

Πρόσφατη μελέτη που εξέτασε 92.383 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 7 γραμμαρίων ελαιόλαδου ημερησίως μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια κατά 28%, ανεξάρτητα από τη γενετική προδιάθεση ή τη συνολική διατροφή.



Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα βλάπτουν και τον εγκέφαλό μας

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πώς τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, συνδέονται με τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, θυμόμαστε και νιώθουμε.



Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Tulane, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο, οφείλονται στην αλλαγή της ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο.



Ποιες τροφές επιβραδύνουν την γήρανση του εγκεφάλου

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Βατόμουρα – Θησαυρός αντιοξειδωτικών



Η υπερβολική υπνηλία οδηγεί αναπόφευκτα στην άνοια

Νέα επιστημονικά ευρήματα του Albert Einstein College of Medicine διαπίστωσαν ότι άτομα των 70 ετών κι άνω που νυστάζουν πολύ μέσα στη μέρα, κάτι φυσικά που είναι εξαιρετικά αρνητικό καθώς μπορεί να εμφανίσουν το σύνδρομο κινητικού γνωστικού κινδύνου (MCR), που μπορεί να οδηγήσει σε άνοια.



Φιστίκια Αιγίνης: Η υπερτροφή που δρα και ως αντιοξειδωτικό

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Επιστήμης και Πολιτικής Διατροφής Friedman του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών.