Σάββατο 04 Απριλίου 2020 -
Heavy rain

14 °C

Σήμερα, 4. Απριλίου 2020

Πόση ώρα πρέπει να γυμναζόμαστε για να διατηρηθούμε σε φόρμα- Αρκούν λίγα λεπτά, λένε ειδικοίΕρευνητές αποκαλύπτουν ότι για να είμαστε σε φόρμα δεν χρειάζεται να γυμναζόμαστε περισσότερο από 13 λεπτά!

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για κάθε ηλικία. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυμνάζεστε πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Η σωστή γυμναστική δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Δεν έχει σημασία πόσες ώρες ασκείται κάποιος, αρκεί να γυμνάζεται συνολικά 13 λεπτά την ημέρα.

Οπότε αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας για γυμναστική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι 13 λεπτά άσκησης όχι απλά αρκούν, αλλά πολλές φορές μπορούν να είναι αποδοτικότερα από μία ώρα προπόνησης.

Η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, διαπίστωσε ότι 13 λεπτά βάρη, τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν για να χτίσουμε δύναμη και να τονώσουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι μόλις 13 λεπτά γυμναστικής την ημέρα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου και προσθέτουν κατά μέσο όρο τρία έτη ζωής.

Το παν στη γυμναστική είναι η συνέπεια. Δεν λέει τίποτα το να γυμναστείτε για τρεις συνεχόμενες ώρες μια μέρα και μετά να ξαναθυμηθείτε να επισκεφτείτε το γυμναστήριο μετά από μια εβδομάδα.

Δοκιμάστε να γυμνάζεστε 13 λεπτά κάθε μέρα για 3 εβδομάδες και θα δείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Όταν έχετε μπροστά σας μόνο 13 λεπτά για να ασκηθείτε, δίνετε έμφαση σε αυτό που κάνετε. Και είναι σίγουρο ότι θα δείτε βελτίωση στο σώμα σας.