Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μικρά σνακ που μας χαρίζουν τόνωση και ομορφιά



Υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα που νιώθουμε πως πεινάμε.

Για να μη το παρακάνουμε όμως με τις μεγάλες ποσότητες φαγητού η λύση είναι η κατανάλωση σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποια από αυτά μας χαρίζουν τόνωση και ομορφιά... Ποια είναι;

1 χούφτα ξηροί καρποί: 

Φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια… Πηγή πρωτεϊνών, ινών, μεταλλικών στοιχείων και Βιταμινών B και E. Πλούσια σε ακόρεστα έλαια, παρέχουν μέγιστη ενέργεια και 0 χοληστερόλη.

1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα:

 Αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα… Ένα συμπύκνωμα φυσικών σακχάρων, Βιταμίνης B και, κυρίως, μεταλλικών στοιχείων – 3 ως 5 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι στα νωπά φρούτα. Ιδανικό σνακ πριν ή μετά από έντονη σωματική ή πνευματική προσπάθεια.

1 χούφτα καρποί γκότζι (goji berries): 

Από όλα τα τρόφιμα, είναι τα πλουσιότερα σε αντιοξειδωτική και καροτενοειδή. Περιέχουν 400 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση Βιταμίνης C από τα πορτοκάλια, και είναι θαυμάσια πηγή μαγνησίου για την καταπολέμηση του στρες και της ξαφνικής κούρασης.

1 κομμάτι μαύρης σοκολάτας: 

Σας ανακουφίζει και ταυτόχρονα σας κάνει καλό! Υπό την προϋπόθεση ότι περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο, η μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου που βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και της κούρασης.

1 μικρό τσαμπί μαύρα σταφύλια: 

Πλούσια σε πολυφαινόλες, ολιγοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία, τα μαύρα σταφύλια τονώνουν τους μύες και τα νεύρα. Επίσης, ενισχύουν την ελαστίνη του επιδερμίδας.