Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 -

Λεκές από καφέ: Με αυτούς τους δύο τρόπους θα τον εξαφανίσετεΑς το παραδεχτούμε σε όλους μας έχει τύχει να λερώσουμε τα ρούχα μας την ώρα που απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ.

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε και να βάλετε την μπλούζα ή το παντελόνι σας επιτόπου στο πλυντήριο, υπάρχει λύση και μάλιστα φανταστική.

Μπορείτε να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ πολύ εύκολα και γρήγορα με δύο υλικά απλά, που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ποια είναι αυτά; Η μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Καθαρίστε τον λεκέ από καφέ με μαγειρική σόδα

Βάλτε σε ένα πανί λίγο νερό και μαγειρική σόδα. Όταν αυτά τα δύο ανακατευτούν, δημιουργείται μία λευκή πάστα. Τρίψτε με το πανί το σημείου που είναι ο λεκές μέχρι να εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, τρίψτε το σημείο με ένα καθαρό πανί με νερό και μόλις στεγνώσει, το ρούχο σας θα είναι πεντακάθαρο.

Καθαρίστε τον λεκέ από καφέ με αλάτι

Ένα ακόμα πολυχρηστικό προϊόν που έχουμε στο σπίτι μας είναι το αλάτι. Στο σημείο που είναι ο λεκές ρίξτε λίγο νερό και αλάτι. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε καλά κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ο λεκές πολύ γρήγορα θα εξαφανιστεί!