Σπιτικές τυροκροκέτες
Υλικά:
Υλικά:
Υλικά
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
1 αυγό
225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση
Το αλάτι μπορεί να κάνει πιο νόστιμα τα φαγητά ωστόσο, όσο περισσότερο τρώμε, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να αναπτύξουμε υπέρταση, καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό.
Τα καλά νέα είναι πως η σταδιακή μείωσή του ωφελεί σημαντικά την υγεία, χωρίς να πλήττει την γεύση. Μελέτες έχουν δείξει πως μια μείωση της τάξης του 10% τον χρόνο δεν γίνεται αντιληπτή.
Η μείωση του αλατιού σε ημερήσια βάση, μπορεί να επιδράσει θετικά στην θωράκιση της καρδιάς, και, συνεπώς, την καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η αντικατάσταση του αλατιού με υποκατάστατα άλατος μπορεί να μειώσει έως κατά 40% τον κίνδυνο υπέρτασης.
Αυτό επιτυγχάνεται διότι τα υποκατάσταση περιέχουν λιγότερο νάτριο από το κανονικό αλάτι.
Το αλάτι είναι γνωστό συστατικό κυρίως για την ιδιότητά του να νοστιμίζει τα φαγητά μας, ωστόσο έχει και άλλες χρήσεις πέρα από την κουζίνα.