Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λάθη πριν τη γυμναστική - Τα κάνουμε όλοι!



Η έλλειψη χρόνου, η ελλιπής ενημέρωση, όπως επίσης και η βιασύνη να αποκτήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το σώμα των ονείρων μας οδηγούν πολλές φορές σε λάθη κατά τη διάρκεια της άσκησης, που όχι μόνο επιβαρύνουν και εξαντλούν τον οργανισμό μας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και σοβαρούς τραυματισμούς. 

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά και συχνά λάθη που κάνουμε πριν την άσκηση:

  1.  Δεν κάνουμε προθέρμανση, με αποτέλεσμα το σώμα μας να μην έχει "ζεσταθεί” καλά. Δεν χρειάζεται όμως και να το παρακάνετε. Η προθέρμανση καλό είναι να μην ξεπερνά τα δέκα λεπτά, όσο δηλαδή απαιτείται για να ανέβει η θερμοκρασία των μυών. 
  2. Παραλείπουμε τις διατάσεις πριν την άσκηση: οι διατάσεις θα πρέπει να γίνονται μετά την προθέρμανση, διαφορετικά ο κίνδυνος τραυματισμών είναι μεγάλος. 
  3. Δεν είμαστε ξεκούραστοι: η γυμναστική απαιτεί ένταση και ξεκούραστο σώμα για να ανταποκριθεί κυρίως στο πρόγραμμα με βάρη.
  4. Έχουμε πιει πολύ νερό: τα νεφρά μας μπορούν να επεξεργαστούν περίπου ένα λίτρο νερό την ώρα, συνεπώς αν πιούμε περισσότερο από αυτή την ποσότητα θέτουμε το εαυτό μας σε κίνδυνο. Από την άλλη κατά τη διάρκεια της άθλησης είναι σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο
  5. Έχουμε καταναλώσει βαριά φαγητά: για να αποφύγουμε τις παλινδρομίσεις και τις καούρες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής πρέπει να αποφύγουμε τα καυτερά και πικάντικα πιάτα, ακόμη καλύτερα να μην τα έχουμε καταναλώσει τις ημέρες που πηγαίνουμε γυμναστήριο. 
  6. Δεν έχουμε χωνέψει: η διαδικασία της χώνευσης απαιτεί επίσης αίμα στο στομάχι. Έτσι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά η χώνεψη όσο αθλούμαστε.