Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Για να Μυρίζει το Σπίτι σας Άνοιξη Φτιάξτε Αυτό το Εκπληκτικό Αρωματικό!



Άνοιξη, άνοιξη παντού με αυτά τα πανεύκολα και οικονομικά αρωματικά χώρου!

Για εσάς που δεν έχετε προλάβει να προετοιμάσετε τις γλάστρες και τη βεράντα σας για την πιο μυρωδάτη εποχή του χρόνου αλλά και για εσάς που λατρεύετε την άνοιξη και τις μυρωδιές της, ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε δύο πανεύκολα φυσικά, εύκολα και σούπερ οικονομικά αρωματικά χώρου. Πάμε να τα δούμε;

Αρωματικό χώρου με λεμόνι και δεντρολίβανο

Τι θα χρειαστείτε Ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες, 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο και 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

Πώς θα το φτιάξετε Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό. Σε αυτήν προσθέστε το λεμόνι, το δεντρολίβανο και τη βανίλια. Αφήστε το νερό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το αρωματισμένο νερό να κρυώσει καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε βαζάκια. Τέλος, τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας και ετοιμαστείτε να αφήσετε το σπίτι σας να μυρίσει άνοιξη!

Το δεντρολίβανο και το λεμόνι φτιάχνουν ένα μοναδικό ανοιξιάτικο συνδυασμό.

Το δεντρολίβανο και το λεμόνι φτιάχνουν ένα μοναδικό ανοιξιάτικο συνδυασμό.

Αρωματικό χώρου με βότκα και φρούτα

Τι θα χρειαστείτε Ένα περγαμόντο και ένα πορτοκάλι, 2 φλ. βότκα, 1 γυάλινο βάζο, 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1 δοχείο για σπρέι

Πώς θα το φτιάξετε Ξεφλουδίστε τα φρούτα σας. Έπειτα, τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα μικρό βάζο και καλύψτε τις με τη βότκα. Σφραγίστε καλά το μπολ και αφήστε την για 3-4 ημέρες. Μετά από το αυτό το διάστημα, ανοίξτε το μπολ, σουρώστε το περιεχόμενό του και τοποθετήστε τη βότκα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.Πάρτε τις φλούδες, κόψτε τις σε πολύ λεπτές λωρίδες και ρίξτε τις στο μπουκάλι. Απογεμίστε το μπουκάλι με νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε Ανακινήστε καλά το δοχείο προτού ψεκάσετε τους χώρους που θέλετε να γεμίσουν με το άρωμα της άνοιξης.

Δεν σας αρέσει το περγαμόντο; Χρησιμοποιήστε γκρέιπφρουτ!