Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ανοιξη



Αλλεργίες της άνοιξης: Τι να προσέξετε και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Όσοι ταλαιπωρούνται από εαρινές αλλεργίες έχουν αρχίσει ήδη να υποφέρουν καθώς η άνοιξη είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου για τους πάσχοντες.



Τι κάνουμε όταν μας γυροφέρνει ανοιξιάτικο κρύωμα;

Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.

 



Aνοιξιάτικος καιρός και τη Δευτέρα

Αίθριος θα είναι ο καιρός και την Δευτέρα καθώς φαίνεται πως αφήνει πίσω τις βροχερές ημέρες και το κρύο των προηγούμενων εβδομάδων.



Η διαφορετική Μύκονος

Το νησί των Ανέμων φόρεσε τα ανοιξιάτικά του και ενθουσιάζει. Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο, αλλά λόγω των πολλών βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών, η φύση στην Μύκονο έχει πρασινίσει και τα κίτρινα λουλούδια έχουν πλημμυρίσει τους αγρούς δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό που εντυπωσιάζει.



O Primavera - Συναυλία αφιερωμένη στην Άνοιξη

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζουν συναυλία της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων με τίτλο “O Primavera”.



Πρωτομαγιά 2018: Το έθιμο. Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι με λουλούδια

Σύμφωνα με μελέτες η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, τότε που οι εκδηλώσεις είχαν σκοπό να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.