Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες από αναψυκτικά



Γράψτε αποχαιρετιστήριο γράμμα στους λεκέδες από αναψυκτικό με ένα υλικό-έκπληξη!

Εκεί που κάθεστε τον καναπέ σας χαλαροί έτοιμοι να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, απλώνετε το χέρι σας στο τραπέζι για να πιάσετε το αναψυκτικό σας. Όμως, κάποια τραγική μοίρα το στέλνει να δροσίσει όχι εσάς αλλά τον καναπέ και τα ρούχα σας. Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε, δείτε πώς θα αφαιρέσετε τον λεκέ που αφήνουν τα αναψυκτικά (από εκείνα τύπου κόλα και την παραδοσιακή λεμονίτα μέχρι τη σούπερ δροσιστική σόδα γκρέιπφρουτ) χωρίς να χρειαστεί να περάσετε την πόρτα του καθαριστηρίου.

Κατ’ αρχάς, πάρτε μια βαθιά ανάσα, προτού ρίξετε λίγο αλάτι στο λεκέ προκειμένου να απορροφήσει το υγρό. Στη συνέχεια, διαλύστε 1 φλ. νερό σε 1 φλ. καθαρό οινόπνευμα (ναι, ναι, καλά διαβάσατε!). Μουλιάστε ένα καθαρό πανάκι στο διάλυμα και τρίψτε καλά με αυτό το λεκέ. Αφήστε το σημείο να στεγνώσει κι αν ο λεκές έχει αφήσει πίσω του μερικά αχνά σημάδια, βάλτε το ρούχο σας και το κάλυμμα του καναπέ στο πλυντήριο για να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή.

Δεν έχετε οινόπνευμα; Κανένα πρόβλημα! Αφού ρίξετε αλάτι, βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε λίγο λευκό ξίδι (αν θέλετε μπορείτε να το διαλύσετε με λίγο νερό) και περάστε με αυτό ταμποναριστά την επιφάνεια που έπεσε το αναψυκτικό. Έπειτα, ρίξτε λίγο νερό στο λεκέ και, τέλος, περάστε το σημείο με ένα στεγνό πανί για να το δείτε πεντακάθαρο και πάλι!